Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NASIONA NA KIEŁKI SŁONECZNIK 200N. NASIONA

07-03-2012, 18:07
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.10 zł     
Użytkownik fhukaktus_pl
numer aukcji: 2113375082
Miejscowość Głogów
Zostało sztuk: 6    Wyświetleń: 8   
Koniec: 11-03-2012 17:09:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


e-mail: [zasłonięte]@fhukaktus.pl
PŁATNOŚĆ:
FHU "Kaktus"
51 8646 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0080008 [zasłonięte] 015804
(BS Głogów)


Poczta Polska:
przelew na konto
6zł do 350g - list polecony
12 zł (do 1 kg) - paczka pocztowa
14 zł (do 2 kg) - paczka pocztowa
Kurier:
przelew na konto
18 zł (do 2 kg)
20 zł (do 30 kg)
przesyłka za pobraniem
25 zł (do 2 kg)
27,5 zł (do 30 kg)


Proszę o zapoznanie się z regulaminem na stronie o mnie


NASIONA NA KIEŁKI SŁONECZNIK/200SZT.

NASIONA NA KIEŁKI SŁONECZNIK 200 NASION SMAK & ZDROWIE FLORALAND ŹRÓDŁO ZDROWIA I URODY SŁONECZNIKU

PODNOSZĄ ODPORNOŚĆ ORGANIZMU, WPŁYWAJĄ KORZYSTNIE NA STAN SKÓRY, ZĘBÓW I KOŚCI I NA WYTWARZANIE KRWI.

Zalety

Kiełki są lekkostrawnym, bogatym źródłem witamin, makro- i mikroelementów. Składniki zawarte w kiełkach są bardzo dobrze przyswajalne przez organizm, a ich stężenie jest wielokrotnie wyższe niż w nasionach czy całych roślinach. Łagodzą skutki stresu i opóźniają starzenie się komórek, obniżają poziom cholesterolu oraz pomagają w regeneracji organizmu po chorobie. Kiełki słonecznika zawierają dużo żelaza oraz fosfor i wapń. Są bogate w magnez, potas i zawierają śladowe ilości cynku i miedzi. Wzbogacają organizm w witaminę D.

Zastosowanie

Nadają się do spożycia w formie świeżej i po gotowaniu. Wyśmienicie smakują w sałatkach, twarożku, pastach rybnych i jajecznych, na kanapkach i w sosach zimnych i ciepłych oraz w potrawach z duszonych warzyw. Mają lekko orzechowy smak. Ze względu na bardzo ładny wygląd można stosować je jako dekorację potraw, półmisków, talerzy.

DOMOWA PRODUKCJA KIEŁKÓW

wypłukane nasiona wsyp do czystego słoika – max. 1/5 wysokości
zalej przegotowaną, letnią wodą i przykryj słoik gazą
po 12 h wylej wodę nie zdejmując gazy
obwiąż słoik ściereczką, aby kiełkowały w ciemności i postaw w ciepłym miejscu
po 12 h zalej kiełki letnią, przegotowaną wodą,
po 10 minutach wylej wodę – powtarzaj ten zabieg 2 x dziennie, aż kiełki będą gotowe do spożycia.

KIEŁKI SŁONECZNIKA - po 3-4 dniach gotowe do spożycia.

Nie przechowywać kiełków dłużej niż 1 tydzień.

Waga: 0,02 kg
Numer katalogowy: 590[zasłonięte][zasłonięte]28608

Zobacz inne moje aukcje (fhukaktus_pl):
Zobacz inne moje aukcje (fhukaktus_pl):
Zobacz inne moje aukcje (fhukaktus_pl):