e-mail: [zasłonięte]@fhukaktus.pl
PŁATNOŚĆ:
FHU "Kaktus"
51 8646 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0080008 [zasłonięte] 015804
(BS Głogów)
Poczta Polska:
przelew na konto
6zł do 350g - list polecony
12 zł (do 1 kg) - paczka pocztowa
14 zł (do 2 kg) - paczka pocztowa
Kurier:
przelew na konto
18 zł (do 2 kg)
20 zł (do 30 kg)
przesyłka za pobraniem
25 zł (do 2 kg)
27,5 zł (do 30 kg)
Proszę o zapoznanie się z regulaminem na stronie o mnie
NASIONA NA KIEŁKI-RZODK.+SOCZEW. 30G
NASIONA NA KIEŁKI Rzodkiewka + soczewica
Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona należy dokładnie przepłukać,wsypać do czystego słoika w takich ilościach,aby przykrywały dno słoika i zalać na kilka godzin przegotowaną,letnia woda(można zostawić na noc).Następnie należy zlać wodę.Nasiona ponownie przepłukać, słoik nakryć gazą,obwiązać gumką i odstawić w ciepłe,nienasłonecznione miejsce.Przepłukiwać i zlewać wodę co najmniej dwa razy dziennie.Kiełki są gotowe do spożycia po 3-6 dniach.
Przepis kulinarny
Sałatka z serem Fetą
Składniki:100 g kiełków rzodkiewki i soczewicy,sałata lodowa,1/2 puszki kukurydzy,100 g sera Feta,1 łyżka bazylii,sól,pieprz.
Składniki sosu:sok z 1/4 limonki,1/2 łyżeczki cukru,1 łyżka musztardy,2 ząbki czosnku,3 łyżki jogurtu naturalego,1 łyżka oliwy z oliwek.
Wykonanie:Czosnek przecisnąć przez praskę i dokładnie wymieszać z resztą składników sosu.Odstawić do lodówki na ok.15 min.Sałatę rozdrobnić,dodać kiełki,kukurydzę i pokrojoną w drobną kostkę fetę.Wszystkie składniki wymieszać,doprawić bazylią,pieprzem i odrobiną soli.Przed podaniem polać sosem.
Gramatura: 30G
Waga: 0,03 kg
Numer katalogowy: 590[zasłonięte][zasłonięte]21771