Kwiaty i warzywa dla twojego ogrodu |
|
Witam na tej aukcji polecam
NASIONA NA KIEŁKI
MIESZANKA WZMACNIAJĄCA ORGANIZM
DUŻE OPAKOWANIE AŻ 30G
NOWOŚĆ !!
PROMOJA!!
TYLK0 1,95
Mieszanka składająca się z nasion
soi,
fasoli Mung i
fasoli Adzuki.
Polecana szczególnie w okresie jesienno-zimowym, ponieważ regularne spożywanie kiełków wyprodukowanych z tej mieszanki, uodparnia organizm przeciw infekcjom, dodaje energii oraz pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej. przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę.
Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wysypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przpełukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie.
Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
KIEŁKI ZAWIERAJĄ WIELE CENNYCH WITAMIN I MIKROELEMENTÓW.
ZWŁASZCZA ZIMA SA NIEZWYKLE CENIONE, PONIEWAŻ MOŻNA JE ŁATWO PRZYGOTOWAĆ I SPOŻYWAĆ NA WIELE SPOSOBÓW.
KIEŁKI SMAKUJĄ WYBORNIE ZARÓWNO NA KANAPCE, JAK I JAKO DODATEK DO SAŁATEK I SURÓWEK, CZY DAŃ NA GORĄCO.
CZĘSTE SPOŻYWANIE KIEŁEK CHRONI PRZED NOWOTWORAMI I WIRUSAMI, WZMACNIA RÓWNIEŻ SYSTEM ODPORNOŚCIOWY.
JEST TO PRZYDATNE ZWŁASZCZA W OKRESIE JESIENNO-ZIMOWYM, KIEDY ŁATWO ZŁAPAĆ PRZEZIĘBIENIE.
Dziękuje za zapoznanie się z moją ofertą
|