Mieszanka wzmacniająca organizm
fasola Mung, fasola Adzuki, soja
(nasiona na kiełki ) - W. Legutko - Ziołowy ogród, Smak zdrowia.
uodparnia organizm przeciw infekcją, dodaje energii oraz pomaga obniżyć poziom złego choresterolu.
ZASTOSOWANIE I WŁAŚCIWOŚCI :
Regularne spożywanie kiełków wyprodukowanych z mieszanki wzmacniającej organizm:
-wzmacnia mięśnie
- dodaje energii
- pomaga obniżać poziom złego cholesterolu
- wzmacnia odporność organizmu
SIEW :
( KIEŁKOWNICA )
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nsiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej. przegotowanej wodzie, a nastepnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodac wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymiane. Kiełki mozna także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wysypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Nastepnie wodę zlać, nasiona przpełukać, nakryć słik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wode dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kiełki sa gotowe do spożycia.
zdjęcia - perfect-garden *2014
WSZYSTKIE SPRZEDAWANE NA NASZYCH AUKCJACH NASIONA POSIADAJĄ DŁUGIE TERMINY WAŻNOŚCI, JAKOŚĆ ORAZ GWARANCJĘ WSCHODÓW WIODĄCEGO PRODUCENTA NASION Przedsiębiorstwa Hodowlano - Nasiennego W. Legutko.
W ofercie posiadamy również nasiona innych ziół, oraz nasiona roślin na kiełki - serdecznie zapraszamy do odwiedzenia pozostałych aukcji.