NASIONA NA KIEŁKI
RZODKIEWKA i SOCZEWICA
Przedmiotem naszej aukcji jest 30 gramowa torebka nasion na kiełki RZODKIEWKI i SOCZEWICY. Polecana mieszanka dobrana jest w odpowiednich proporcjach. Ostry smak rzodkiewki równoważony jest łagodnym smakiem kiełków soczewicy. Kiełki poza walorami smakowymi charakteryzują się wysoką zawartością witamin i soli mineralnych. Świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek.
Produkcja kiełków może być prowadzona przez cały rok, dzięki czemu każdego dnia możecie Państwo spożywać kiełki, które są źródłem cennych składników odżywczych dla naszego organizmu. Badania donoszą,iż regularne spożywanie kiełków przeciwdziała wielu schorzeniom, uruchamia system odpornościowy, uzupełnia niedobory witamin i składników mineralnych, a przede wszystkim działa antynowotworowo.
JEDNYM SŁOWEM KIEŁKI TO SAMO ZDROWIE!!!!
Sposób produkcji: Po otwarciu opakowania, nasiona należy wypłukać, a następnie wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie należy zlać wodę, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ostawić w ciepłym miejscu. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 4-6 dniach kiełki gotowe są do spożycia.
|