PRZEDMIOTEM MOJEJ AUKCJI SĄ NASIONA . POWYŻEJ ZNAJDĄ PAŃSTWO LINKI DO KATEGORII NASION
NASIONA NA KIEŁKI FRANCUSKA 20g
NASIONA :
KONICZYNY,
KOPRU,
KOZIERADKI,
LUCERYNY,
RZODKIWEKI,
SZCZYPIORU.
Specjalnie skomponowana mieszanka z nasion:
koniczyny, koporu, kozieradki, lucerny, rzodkiewki, szczypirku tworzy wykwitną kompozycję smakową.
Optymalna zawartości makro- i mikroelementów świadczy o wyjątkowych walorach prozdrowotnych. Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a nastepnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciagu kilku nastepnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku:
wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Nastepnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kiełki gotowe do spożycia