Rachunek bankowy |
Meritum Bank 71 1300 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0007656 [zasłonięte] 529801
|
Koszty przesyłki |
List polecony ekonomiczny 5zł. Polecony priorytetowy 7zł. Paczka ekonomiczna 14zł Przesyłka kurierska 19,50zł.
|
|
Zapraszam na moje aukcje |
|
W OFERCIE
MIESZANKA AZJATYCKA
NASIONA NA KIEŁKI
NASIONA TORAF
30 G
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych, prowitaminy A, witaminy B, D, E, K. W
Kompozycja smakowa inspirowana tradycją dalekiego wschodu. Mieszanka zawiera nasiona ciecierzycy, Fasoli Mung Fasoli Adzuki oraz soi. Wyprodukowane z nich kiełki stanowią źródło łatwo przyswajalnego wapnia, białka i wielu witamin
W czasie kiełkowania zgromadzone w nasionach składniki odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a przede wszystkim enzymów ulegają przemianom w związki łatwo i szybko przyswajalne przez organizm. Zawartość tych wszystkich związków i substancji powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytworzenie odporności w organizmie. Produkcja domowa kiełków: Nasiona dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą, wsypać do czystego słoika w takiej ilości, aby zakrywały całe dno, zalać przegotowaną zimną wodą. Po kilku godzinach wodę należy zlać i słoik z namoczonymi nasionami postawić w ciepłym miejscu, ale nie na słońcu. Co najmniej dwa razy dziennie należy nasiona przepłukać wodą, a jej nadmiar zlewać aby uniknąć pleśnienia nasion. Po -3-4 dniach nasiona wykiełkują i są gotowe do spożycia. Doskonałe do kanapek i różnych pysznych surówek. Kiełki można też produkować w specjalnych urządzeniach do kiełkowania nasion.
NA INNEJ AUKCJI
Kiełki nasion brokułu są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów (wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających. Najcenniejszy w brokule jest sulforafan - substancja antyrakowa, której stężenie w kiełkach jest 200 raz większe niż w samym brokule. Kiełki powinny być stałym elementem w diecie ludzi chorych lub zagrożonych chorobami nowotworowymi. W brokule i kiełkach jest także koenzym Q10.
DZIĘKUJE ZA ODWIEDZENIE MOJEJ AUKCJI
|