Mieszanka azjatycka
ciecierzyca, fasola Mung, fasola Adzuki, soja
(nasiona na kiełki ) - W. Legutko - Ziołowy ogród, Smak zdrowia.
kompozycja smakowa inspirowana tradycją Dalekiego Wschodu.
ZASTOSOWANIE I WŁAŚCIWOŚCI :
Regularne spożyanie kiełków wyprodukowanych z mieszanki azjatyckiej:
- działa wzmacniająco na układ krwionośny i kostny,
- pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu,
- wspomaga walkę z chorobami cywilizacyjnymi,
- łagodzi stres i zmęczenie.
SIEW :
( KIEŁKOWNICA )
Produkcję kiełkków najlepiej prowadzić w kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej przegotowanej wodzie, a następnie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dowolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę. Kiełki można też produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
zdjęcia - perfect-garden *2014
WSZYSTKIE SPRZEDAWANE NA NASZYCH AUKCJACH NASIONA POSIADAJĄ DŁUGIE TERMINY WAŻNOŚCI, JAKOŚĆ ORAZ GWARANCJĘ WSCHODÓW WIODĄCEGO PRODUCENTA NASION Przedsiębiorstwa Hodowlano - Nasiennego W. Legutko.
W ofercie posiadamy również nasiona innych ziół, oraz nasiona roślin na kiełki - serdecznie zapraszamy do odwiedzenia pozostałych aukcji.