Rachunek bankowy |
Meritum BANK 71 1300 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0007656 [zasłonięte] 529801
|
Koszty przesyłki |
List ekonomiczny 3zł List polecony ekonomiczny 5zł List polecony priorytetowy 6zł Przesyłka kurierska 18zł
|
|
Kwiaty i warzywa dla twojego ogrodu |
|
Witam na tej aukcji polecam
NASIONA NA KIEŁKI
FASOLA MUNG
20G
NOWOŚĆ !!
PROMOJA!!
TYLK0 1,98
FASOLA Mung, zwana też mungo lub fasolą złotą pochodzi z Indii i Chin. Fasola mung króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry, można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn. zarówno na ciepło jak i na zimno. To bogate źródło składników mineralnych (tj.
potasu, fosforu, wapnia, magnezy, sodu, cynku), witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka. Kiełki fasoli Mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu. Są doskonałym uzupełnieniem diety każdego kto troszczy się o swoje zdrowie, zwłaszcza przy wyczerpującej pracy lub stresie bowiem witaminy zawarte w kiełkach wzmacniają nasz układ immunologiczny.
Sposób produkcji kiełków i wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
KIEŁKI ZAWIERAJĄ WIELE CENNYCH WITAMIN I MIKROELEMENTÓW.
ZWŁASZCZA ZIMA SA NIEZWYKLE CENIONE, PONIEWAŻ MOŻNA JE ŁATWO PRZYGOTOWAĆ I SPOŻYWAĆ NA WIELE SPOSOBÓW.
KIEŁKI SMAKUJĄ WYBORNIE ZARÓWNO NA KANAPCE, JAK I JAKO DODATEK DO SAŁATEK I SURÓWEK, CZY DAŃ NA GORĄCO.
CZĘSTE SPOŻYWANIE KIEŁEK CHRONI PRZED NOWOTWORAMI I WIRUSAMI, WZMACNIA RÓWNIEŻ SYSTEM ODPORNOŚCIOWY.
JEST TO PRZYDATNE ZWŁASZCZA W OKRESIE JESIENNO-ZIMOWYM, KIEDY ŁATWO ZŁAPAĆ PRZEZIĘBIENIE.
Dziękuje za zapoznanie się z moją ofertą
|