e-mail: [zasłonięte]@fhukaktus.pl
PŁATNOŚĆ:
FHU "Kaktus"
51 8646 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0080008 [zasłonięte] 015804
(BS Głogów)
Poczta Polska:
przelew na konto
6zł do 350g - list polecony
12 zł (do 1 kg) - paczka pocztowa
14 zł (do 2 kg) - paczka pocztowa
Kurier:
przelew na konto
18 zł (do 2 kg)
20 zł (do 30 kg)
przesyłka za pobraniem
25 zł (do 2 kg)
27,5 zł (do 30 kg)
Proszę o zapoznanie się z regulaminem na stronie o mnie
NASIONA NA KIEŁKI FASOLA MUNG/400SZT.
NASIONA NA KIEŁKI FASOLA MUNG 400 NASION SMAK & ZDROWIE FLORALAND ŹRÓDŁO ZDROWIA I URODY FASOLI
WSPOMAGAJĄ WZROST I BUDOWĘ ORGANIZMU, POMAGAJĄ W REGENERACJI PO CHOROBACH, OBNIŻAJĄ POZIOM „ZŁEGO” CHOLESTEROLU, PODNOSZA ODPORNOŚĆ.
Zalety
Kiełki są lekkostrawnym, bogatym źródłem witamin, makro- i mikroelementów. Składniki zawarte w kiełkach są bardzo dobrze przyswajalne przez organizm, a ich stężenie jest wielokrotnie wyższe niż w nasionach czy całych roślinach. Łagodzą skutki stresu i opóźniają starzenie się komórek, obniżają poziom cholesterolu oraz pomagają w regeneracji organizmu po chorobie. Kiełki fasoli Mung zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka, witaminy A, B, C i E i sole mineralne.
Zastosowanie
Nadają się do spożycia w formie świeżej i po gotowaniu. Wyśmienicie smakują w sałatkach, twarożku, pastach rybnych, na kanapkach i w sosach zimnych i ciepłych oraz w potrawach z duszonych warzyw. Są podstawą w daniach kuchni chińskiej i wietnamskiej.
DOMOWA PRODUKCJA KIEŁKÓW
wypłukane nasiona wsyp do czystego słoika – max. 1/5 wysokości
zalej przegotowaną, letnią wodą i przykryj słoik gazą
po 12 h wylej wodę nie zdejmując gazy
obwiąż słoik ściereczką, aby kiełkowały w ciemności i postaw w ciepłym miejscu
po 12 h zalej kiełki letnią, przegotowaną wodą,
po 10 minutach wylej wodę – powtarzaj ten zabieg 2 x dziennie, aż kiełki będą gotowe do spożycia.
KIEŁKI FASOLI MUNG – po 4 – 5 dniach gotowe do spożycia
Nie przechowywać kiełków dłużej niż 1 tydzień.
Waga: 0,03 kg
Numer katalogowy: 590[zasłonięte][zasłonięte]28607