Fasola Adzuki
(nasiona na kiełki ) - W. Legutko - Ziołowy ogród, Smak zdrowia.
bogate źródło skłodników mineralnych: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, miedzi, selenu i wielu witamin
ZASTOSOWANIE I WŁAŚCIWOŚCI :
Fasola Adzuki powszechnie uprawiana jest w Japonii, Chinach i Korei. Jej kiełki stanowią bogate źródło skłodników mineralnych: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, miedzi, selenu i wielu witamin. Są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek. Najlepiej spozywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek.
SIEW :
( KIEŁKOWNICA )
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a nastepnierównomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Nastepnie wodę zalać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i ustawić w ciepłym miejscu.
zdjęcia - perfect-garden *2014
WSZYSTKIE SPRZEDAWANE NA NASZYCH AUKCJACH NASIONA POSIADAJĄ DŁUGIE TERMINY WAŻNOŚCI, JAKOŚĆ ORAZ GWARANCJĘ WSCHODÓW WIODĄCEGO PRODUCENTA NASION Przedsiębiorstwa Hodowlano - Nasiennego W. Legutko.
W ofercie posiadamy również nasiona innych ziół, oraz nasiona roślin na kiełki - serdecznie zapraszamy do odwiedzenia pozostałych aukcji.