NASIONA NA KIEŁKI
FASOLA ADZUKI
Przedmiotem naszej aukcji jest 40 gramowa torebka nasion na kiełki FASOLI ADZUKI. Kiełki fasoli Adzuki stanowią bogate źródło składników mineralnych: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, miedzi i selenu i wielu witamin. Są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek.Są doskonałym źródłem kwasu foliowego. Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek. W smaku kiełki są łagodne, podobne do fasoli mungo i mogą one być stosowane alternatywnie.
Produkcja kiełków może być prowadzona przez cały rok, dzięki czemu każdego dnia możecie Państwo spożywać kiełki, które są źródłem cennych składników odżywczych dla naszego organizmu. Badania donoszą,iż regularne spożywanie kiełków przeciwdziała wielu schorzeniom, uruchamia system odpornościowy, uzupełnia niedobory witamin i składników mineralnych, a przede wszystkim działa antynowotworowo.
JEDNYM SŁOWEM KIEŁKI TO SAMO ZDROWIE!!!!
Sposób produkcji: Po otwarciu opakowania, nasiona należy wypłukać, a następnie wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie należy zlać wodę, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ostawić w ciepłym miejscu. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 4-6 dniach kiełki gotowe są do spożycia.
|