Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Nasiona na kiełki brokuła 100g

16-07-2014, 19:35
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 16 zł     
Użytkownik mamaela12
numer aukcji: 4340279469
Miejscowość Białogard
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 18   
Koniec: 16-07-2014 19:38:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 nasiona na kiełki brokuła
100g
Opakowanie torebka 100g
Opis

EKOLOGICZNE NASIONA NA KIEŁKI - Kiełki brokuła -  Zawierają dużo witamin A, B, PP, C, E, H, K. Są źródłem wielu mikroelementów, łatwo przyswajalnego białka i enzymów. Obniżają poziom złego cholesterolu, wzmacniają organizm, działają jako antyutleniacz. Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety. W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

 

 

 

kiełki to cud i dar natury z mnóstwem tego co nasz organizm potrzebuje, doskonale przyswajalne. Dlaczego mamy hodować je sami, skoro pełno tego w marketach - a dlatego, że są świeże( w chłodni powinny być od zbioru przechowywane maksimum 3 dni- a w sklepach kiszą się tygodniami), bo są 3 razy tańsze od kupionych w sklepie. mamy również gwarancję że zbieramy czyste kiełki jeśli o nie dbaliśmy.

CERTYFIKAT bez konserwantów
CERTYFIKAT