Charakterystyka:
Mieszanka nasion ziół "Aromatyczna kuchnia" - Mieszanka kilku popularnych i lubianych gatunków ziół przyprawowych: bazylii, cząbru, majeranku, oregano i tymianku, pobudzających apetyt i ułatwiających trawienie. Z roślin tych można uzyskiwać świeże lub suszone ziele, które można stosować do przyprawiania mięs, ryb sosów, zapiekanek i wielu innych potraw. Wysiewać od połowy III do VI do skrzynek lub donic na parapecie okiennym..
Siew: III - VI
Zbiór: VI - X
Czas kiełkowania: 14-30 dni
Optymalna temperatura do kiełkowania: 15-20 °C
Czas od wysiewu do zbioru: około 60 dni
Głębokość wysiewu: 1-2 mm
Odstępy między roślinami: około 25-30 cm
Zapotrzebowanie na światło: Umiarkowane, chronić od wiatru
Zapotrzebowanie na wodę: Umiarkowane
Uprawa doniczkowa: Tak
Wysokość: ok. 50cm
Zastosowanie:
Świeże lub suszone liście dodaje się do sałatek, ciepłych potraw kuchni włoskiej, pizzy, spaghetti, sosów, twarogu, zapiekanek, potraw mięsnych (drobiu) i ryb, pomidorów.
Opakowanie:
Produkt jest spakowany do oryginalnej hermetycznej torebki (opakowanie Producenta). Opakowanie oznaczone nazwą, składem i istotnymi informacjami odnośnie produktu.