.
ŁĄCZ ZAKUPY I OSZCZĘDZAJ!
TOWARY ZAKUPIONE NA KILKU MOICH AUKCJACH
WYSYŁAM W 1 PRZESYŁCE!!!
Zapytaj o koszt.
Wszystkie nasiona z moich aukcji wysyłam w 1 przesyłce wg cennika:
List zwykły:
1 - 5 szt. 2,50 zł (priorytet 3,50)
6 szt. i więcej 4,30 (priorytet 5,50)
List polecony:
1 - 5 szt. 5,00 zł (priorytet 6,00)
6 szt. i więcej 6,50 (priorytet 7,70)
Przedmiotem aukcji są:
NASIONA NA KIEŁKI
RZODKIEWKA
.
.
20 g
firmy Lobelia II
.
Wysiew nasion:
cały rok !
.
Kiełki rzodkiewki dzięki dużej ilości witaminy C podnoszą odporność organizmu.
To świetny lek na przeziębienie !!!
(zawierają jej 2 razy wiecej niż korzeń rzodkiewki),
mają również działanie wykrztuśne.
Dzięki dużej zawartości siarki wpływają korzystnie na stan skóry,
włosów i paznokci. Kielki rzodkiewki mają ostry, pieprzny, wyrazisty smak
- niemal identyczny jak korzeń rzodkiewki.
Dodaje się je do sałatek, kanapek, twarożku, a także rozdrobnione do zup.
Kiełki są doskonałym zródłem najcenniejszych dla organizmu
składników odżywczych: witamin, mikroelementów, enzymów
i innych składników wzmacniających.
.
Organizm człowieka nie potrafi sam produkować wszystkich
życiodajnych składników. Niezbędnikiem, który musi pobrać z zewnątrz
są witaminy. Kiełki dostarczą nam witamin z grupy B,
a także witamin A, C, E, H. Nie brak w nich pierwiastków
potrzebnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu:
wapnia, żelaza, siarki, cynku, magnezu, selenu, potasu, litu i chromu.
Białko roślinne skoncentrowane w kiełkach odbudowuje komórki i tkanki. Potas ujędrnia mięśnie, nie dopuszcza do ich wiotczenia.
Kiełkożercom obniży się poziom cholesterolu we krwi.
Zdrowsze będzie ich serce, skóra, nerwy i mózg.
Składniki mineralne ochronią ich przed anemią, usuną dolegliwości przewodu pokarmowego, wpłyną korzystnie na cebulki włosów.
.
Zrób to sam
Zasiane ziarna nie mogą być zbyt suche ani zbyt wilgotne,
żeby szybko nie wykiełkowały i nie spleśniały.
Wyhodowanie kiełków zabiera 3-5 dni.
Nasionka poszczególnych gatunków wkładamy do oddzielnych słoików
(nie za dużo - do jednej piątej wysokości),
zakrywamy gazą i nakładamy gumkę. Do słoików wlewamy letnią wodę
i po upływie sześciu godzin odcedzamy. Słoik stawiamy w jasnym,
ciepłym miejscu. Przez kolejne dni słoik napełniamy na 10 minut wodą
i odsączamy, przewracając do góry dnem. Gdy kiełki wyrosną,
przelewamy je najpierw zimną wodą, a żeby były lepiej przyswajane,
tuż przed podaniem zanurzamy na minutę we wrzątku.
Z czym smakują
Ekologicznym miłośnikom wszelkiej roślinności kiełki smakują
pewnie ze wszystkim, nawet same ze sobą. Są pysznym dodatkiem
do białego sera albo masła. Korzonki pszenicy i słonecznika
świetnie smakują z orzechowym muesli.
Nic tak nie podniesie smaku sałaty w sosie pomarańczowo-musztardowym,
jak kiełki rzodkiewki. A sałatka ryżowa z kurczakiem, groszkiem, pieczarkami i kiełkami dyni, lucerny i słonecznika? Pycha!
1. Dokonując zakupu Kupujący upoważnia niniejszym Sprzedającego do zawarcia w jego imieniu i na jego rzecz umowy
z Pocztą Polską, jeżeli taki rodzaj przesyłki został wybrany stosownie do opcji udostępnionej w ramach danej aukcji.
2. Pełnomocnictwo dotyczy wyłącznie zawarcia tej jednej umowy w odniesieniu do wysyłki przedmiotu danej aukcji.
3. Za swoje usługi pełnomocnik nie pobierze poza ceną za towar odrębnego wynagrodzenia.
SERDECZNIE ZACHĘCAM DO ZAKUPU
I ZAPRASZAM NA INNE MOJE AUKCJE !!!