Więcej informacji
Nadziewarka do kiełbas firmy Royal Catering wyróżnia się konstrukcją ze stali szlachetnej, pionowym designem, prostym czyszczeniem i żywotnością. Ten model jest wyposażony w nowy system przekładni, który umożliwia użytkownikowi jeszcze prostszą obsługę ubijaka. Gwarantuje się w ten sposób szybkie i proste napełnianie. Urządzenie nadaje się do użytku prywatnego i w restauracjach. Można dobrać cztery różne rodzaje rur ze stali szlachetnej, żeby nadziewać różne kiełbasy. Dociskanie i podnoszenie można wykonywać w dwóch różnych prędkościach
Tłok napełniacza do kiełbasy wyposażony jest w wentyl odpowietrzający, znajdujący się w górnej części tłoka. Umożliwia on odprowadzenie z nadzienia zbytecznego powietrza.
Obsługa
1. Części należy starannie umyć przed kontaktem z produktami spożywczymi.
2. Założyć rękojeść na większy uchwyt przed korbą, przekręcić rękojeść w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara, żeby tłok wysunął się z cylindra.
3. Wyjąć cylinder i napełnić go masą. Założyć ponownie cylinder.
4. Zamocować rękojeść na uchwycie mniejszej korby. Przekręcić rękojeść w w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara, żeby tłok wysunął się do cylindra.
5. Przekręcić rękojeść do momentu wysunięcia napełnionej masy.
6. Ponownie wykonać krok 2.
Naprawa i konserwacja
1. Po użyciu wyjąć cylinder i tłok i gruntownie umyć te części.
2. Obudowę osuszyć szmatką.
Nasze produkty posiadają Deklarację Zgodności potrzebną dla Sanepidu