NAPÓJ Z GRZYBA HERBACIANEGO KOMBUCHA
500 ml
wysylany w butelce
Nie masz czasu zajmowac sie grzybek, kup gotowy napój z grzyba kombuchy.
proste prawda?
nie zastanawiaj sie najtaniej na allegro!
-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,
Napój z Kombuchy oprócz wspaniałego smaku (przypominającego sok jabłkowy) posiada następujące właściwości:
-wzmacnia układ immunologiczny,
-pomaga w zwalczaniu łuszczycy,
-pomaga w zapobieganiu przeziębień,
-mikroflora Kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
-reguluje przemianę materii,
-reguluje ciśnienie krwi,
-odtruwa organizm,
-przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,
-cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),
-zmniejsza objawy menopauzy,
-dodaje siły i poprawia koncentrację,
-wzmacnia organy, serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,
-łagodzi objawy reumatyzmu,
-zmniejsza ryzyko nowotworów,
-efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,
-wpływa kojąco na układ nerwowy,
-skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,
-pomaga w leczeniu astmy,
-zmniejsza poziom cholesterolu,
-łagodzi objawy migreny.
Gotowy napój z Kombuchy przypomina w smaku sok jabłkowy. Jest lekko musujący co sprawia, że po wypiciu czujemy się orzeźwieni…
Picie Kombuchy należy zaczynać od niewielkich dawek, powoli je zwiększając z każdym tygodniem. Na początku jedna łyżka stołowa trzy razy dziennie w zupełności wystarczy. Ogólną zasadą jest zaczynanie od małych ilości i systematyczne ich zwiększanie lub przerwanie spożywania np. na jeden dzień w przypadku złej tolerancji napoju.
Napój pijemy schłodzony.
Organizm człowieka z łatwością absorbuje substancje lecznicze przez skórę. Na taką leczniczą kąpiel potrzeba pół litra herbaty z Kombuchy, którą należy wlać do wanny ciepłej wody.
Wiodące oddziaływanie Kombuchy polega na oddziaływaniu kwasu glukuronowego, który powoduje silne odtrucie organizmu oraz kwasu mlekowego, który hamując rozwój szkodliwych bakterii jelitowych sprzyja procesowi trawienia.Podczas fermentacji do napoju dostają się następujące, wartościowe związki:- kwas glukuronowy, prawoskrętny(L+) kwas mlekowy, kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy, kwas foliowy, śladowe ilości bursztynu, kwas malonowy, kwas cytrynowy, kwas szczawiowy,- żelazo, magnez, sód, potas, wapno, miedź, cynk i inne pierwiastki śladowe,witaminy B1, B2, B3, B6, B12 i C,- 14 różnych kwasów amino-karboksylowych, ważne enzymy, garbniki, fermenty: sacharoza, amylaza, katalaza, podpuszczka,- związki antybiotyczne, alkohol (max 0,5%) oraz dwutlenek węgla.
Zapraszam również do zakupu grzybka tybetańskiego na moich aukcjach
Dodano 2[zasłonięte]013-07 21:29Wysyłka poniedzialek wtorek środa, tak jak grzybek tybetanski