Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NAPÓJ z algi morskie kryształy (wodny kefir) 500ml

23-01-2014, 21:55
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6 zł     
Użytkownik kinga2778
numer aukcji: 3880407902
Miejscowość Bogatynia
Wyświetleń: 11   
Koniec: 20-01-2014 12:51:42
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

Witam serdecznie na mojej akcji

Zachęcam serdecznie do zakupu napoju z alg morskich kryształów

Nie masz czasu bawić się w hodowle tegoż specyfiku, zakup świeży napój

Pojemność 500ml czyli dwie szklanki 

wysylka w plastikowej butelce

 

 

Kryształki japońskie wytwarzają tzw. wodny kefir – zdrowy probiotyczny napój, którym delektować się można całą rodziną (dorośli i dzieci). To doskonała alternatywa dla słodzonych napojów gazowych czy nawet większości oferowanych na rynku soków (często są one dosładzane i chemicznie konserwowane i barwione). Zwłaszcza w przypadku małych pociech ważne jest, aby nie dostarczać rosnącym organizmom konserwantów oraz sztucznych barwników i dodatków smakowych zawartych w popularnych reklamowanych napojach dla dzieci. Czy zdrowy napój przyrządzony własnoręcznie z kontrolowanych przez nas samych składników, bogaty w substancje odżywcze oraz zawierający pożyteczne bakterie poprawiające prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu nie jest wymarzoną propozycją dla tych, którzy chcą o siebie zadbać w czasach masowej konsumpcji niezbyt zdrowej żywności?

Kefir wodny to doskonałe rozwiązanie:

  • dla dzieci zamiast słodzonych napojów;
  • dla osób z nietolerancją białka mlecznego, którzy nie mogą pić mlecznego kefiru;
  • dla osób na diecie z wykluczeniem produktów mlecznych (np. weganie – mogą w ten sposób uzupełniać niedobory witaminy B12);
  • dla osób skarżących się na problemy z układem trawiennym;
  • dla osób pragnących oczyścić organizm z toksyn;
  • dla osób cierpiących na chroniczne zmęczenie i problemy natury emocjonalnej;
  • i wiele, wiele innych … (pełen tekst o zdrowotnych właściwościach wodnego kefiru będzie stanowił osobny wpis – dostępny w najbliższym czasie)

Kryształki japońskie zwane także algami morskimi są kulturami różnych szczepów zdrowych bakterii i drożdży. Te mikroorganizmy żyją ze sobą w układzie symbiotycznym, a substancją w której są one połączone jest wytwarzany przez bakterie polisacharyd (powstający z glukozy dekstran). Tworzą w ten sposób stabilną strukturę przypominającą kryształek o nieregularnym kształcie i dość dużej przejrzystości. Organizmy te odżywiają się cukrem i produkują kwas mlekowy, alkohol (zaw. ok.1,5%) oraz dwutlenek węgla. W ten sposób z posłodzonej wody potrafią one wytworzyć smaczny lekko gazowany fermentowany napój – tzw. wodny kefir.

Kryształki kefiru wodnego nie syntetyzują galaktozy, w przeciwieństwie do ziaren kefirowych grzybka tybetańskiego fermentujących mleko (kefiran zawiera nie tylko glukozę, ale i galaktozę). Stąd algi morskie (karmione słodką wodą , a nie zawierającym laktozę mlekiem) są pozbawione charakterystycznej dla grzybka tybetańskiego śluzowej otoczki i nieco „gumowatej” dość elastycznej konsystencji. Są raczej gładkie i śliskie, a pod naciskiem kruszą się.

Kryształki barwią się pod wpływem barwników zawartych w sokach, którymi często dosmacza się bazowy wodny kefir.