Napój Ryżowy Z Wapniem
BIO
bez glutenu, laktozy i cholesterolu
produkt niemodyfikowany genetycznie
1 litr
Napój ryżowy z wapniem z alg morskich to w 100% produkt roślinny pozbawiony laktozy, glutenu i cholesterolu. Stanowi wspaniałą alternatywę dla mleka krowiego. Szczególnie polecany dla alergików, wegan oraz wszystkim, którzy stawiają na zdrowy styl życia.
Naturalne mleko bez dodatku cukru wyprodukowane jest z wysokiej jakości ekologicznego ryżu pochodzącego z Włoch, które dodatkowo wzbogacone zostało wapniem. Ryż to bardzo ważny składnik wielu odżywczych diet, ponieważ jest lekkostrawny i łatwo przyswajalny przez organizm człowieka. Zawiera błonnik i białko oraz dobrze wpływa na układ trawienny człowieka. Wapń natomiast jest niezbędny w prawidłowym funkcjonowaniu układu kostno-stawowego, krążeniowego oraz nerwowego.
Napój ma wspaniały ryżowy smak, serdecznie POLECAMY!
Zastosowanie: bezpośrednio do picia, a także do zup mlecznych, napojów, shaków, koktajli, deserów, kaszek oraz innych potraw. Może być stosowany zarówno na ciepło jak i zimno.
Skład: woda, ryż* (14%), olej słonecznikowy*, algi morskie (Lithothamnium 0.4%), sól morska*
*składniki ekologiczne
Napój niesłodzony, zawiera naturalne cukry z fermentacji ryżu.
Produkt nie jest przeznaczony dla niemowląt.
Zawartość w 100 ml: energia - 211kJ/50kcal; białko – 0.1g, węglowodany – 9.9g, tłuszcze – 1.1g, błonnik – 0.1g, sól – 0.07g, wapń – 120mg
Producent: Natumi, Niemcy
Data ważności: 02-08-2015r.