Napój owsiany cennym źródłem wapnia (wpływa na krzepliwość krwi, właściwe funkcjonowanie enzymów trawiennych i właściwy stan kości) i fosforu (wpływa na energetyczny metabolizm oraz zdrowy stan zębów). Jest roślinną alternatywą klasycznego mleka.
Nie zawiera laktozy. Można go wykorzystać do przygotowania budyniu, zup, sosów i ciasta oraz jako zamiennik dla mleka krowiego. Idealny do kawy, herbaty, musli i płatków śniadaniowych.
Alergen: owies
Sposób użycia: 2 łyżki rozpuścić w szklance gorącej wody (60 - 90 stopni C). W przypadku przygotowywania zimnego napoju najlepiej napój sojowy rozmieszać mikserem.
Skład: suszony syrop kukurydziany, częściowo utwardzany tłuszcz roślinny, mąka owsiana drobno mielona 20%, emulgator: estry kwasów tłuszczowych, stabilizator: fosforan potasu, fosforan wapnia, sól, substancja przeciwzbrylająca: tlenek krzemu
Przechowywać w miejscu suchym i zacienionym
Może zawierać śladowe ilości białka mleka, soji, jęczmienia, pszenicy
Data ważności: 12.07.2015
Producent: ASP Czech, Republika Czeska
Serdecznie zapraszam na nasze strony internetowe z przepisami wegetariańskimi Vegeteria.pl