Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Napój kawowy CYKORIA CLASSIC BEZ GLUTENU 125g

04-07-2012, 8:59
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5.74 zł      Najwyzsza cena licytacji: 5.74 zł     
Użytkownik BIO-KIOSK
numer aukcji: 2444751651
Miejscowość Białystok
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 9    Licytowało: 1    Wyświetleń: 23   
Koniec: 24-07-2012 20:32:42
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

 

Napój kawowy Cykoria Classic bez glutenu 125 g


SKŁAD: CYKORIA INSTANT


Producent Coffee Promotion


GLUTEN FREE - nr raportu z badania potwierdzającego bezglutenowość PPO09-00529-1


 

Wysokobłonnikowy napój kawowy Instant wspomagający odchudzanie (16% błonnika  w tym 11% inuliny)

produkt naturalnie bezglutenowy

"Cykoria" napój otrzymywany jest z korzenia cykorii.

Korzeń cykorii podróżnika zawiera bardzo duże ilości inuliny (49%) tj. substancji podobnej do skrobi, rozpuszczającej się w gorącej wodzie i o właściwościach antyseptycznych.

Surowiec ten zawiera także związki gorzkie, cholinę, cukry redukujące, tłuszcze, garbniki, substancje śluzowe, gorzki sok mleczny oraz mikroełementy i witaminy B, C, P, PP.

Napar z korzenia cykorii stosuje się w stanach nieżytowych żołądka i dwunastnicy - pobudza je do wydzielania soków trawiennych, a woreczek żółciowy do sprawnego funkcjonowania zapobiegając osadzaniu się w nim  złogów, kamieni żółciowych. Surowiec działa też moczopędnie, czyści krew i wzmaga przemianę  materii.

najbogatszym źródłem inuliny jest cykoria i topinambur.

Inulina nie ulega trawieniu, lecz pozytywnie wpływa na mikroflorę jelita grubego, poprzez selektywną stymulację rozwoju i/lub aktywizację metabolizmu niektórych typów bakterii poprawiających równowagę jelitową organizmu, dzięki czemu zaliczana jest do prebiotyków.

Tym samym należy do funkcjonalnych składników żywności, korzystnie wpływających na zdrowie człowieka.

Inulina modyfikuje jakość artykułów spożywczych. Umożliwia zastąpienie znacznej ilości tłuszczu oraz wpływa na stabilizację emulsji nadając produktowi miękkość, dlatego znalazła zastosowanie w takich produktach, jak: jogurty, mleko acidofilne, serki kremowe, desery mleczne, margaryny, produkty cukiernicze np. batony dietetyczne, czekolady i ciastka o małej wartości energetycznej, jak również pieczywo.

Jest też stosowana jako błonnik pokarmowy w preparatach wysokobłonnikowych wspomagających odchudzanie