Książki > Kulinaria / Żywność > Potrawy. Napoje. Żywność > Desery. Słodycze. Ciasta Książki > Poradniki > Książki kucharskie
|
|
| | Największą zaletą naleśników jest możliwość łączenia ich z rozmaitymi dodatkami. Dzięki temu, że mogą być podawane jako przystawka, danie główne oraz deser, można je serwować ze szpinakiem, pieczarkami, szynką, jajkiem, kaszą gryczaną lub na słodko z nadzieniem z owoców lub z konfiturami. Naleśniki na słodko i słono to zbiór przepisów na wyśmienite potrawy. | | Tytuł: | Naleśniki na słodko i słono | | Oprawa: | twarda | | Format: | 16,5x24 cm | | Liczba stron: | 64 | | Rok wydania: | 2013 | | Miejsce: | Warszawa | | Numer wydania: | 1 | |
| | | Wydawnictwo: | SBM | | Nr katalogowy (ISBN): | 978[zasłonięte][zasłonięte]84533 978[zasłonięte][zasłonięte]84533 | | Data wydania: | 2[zasłonięte]013-06 |
|
| | | |
| |
Książka - dokument piśmienniczy myśli ludzkiej, raczej obszerny, w postaci publikacji wielostronicowej o określonej liczbie stron, o charakterze trwałym. Słowo o bardzo wielu pokrewnych znaczeniach. Dzisiejsza postać książki wywodzi się od kodeksu, czyli kartek połączonych grzbietem, które wraz z rozwojem pergaminu zastąpiły poprzednią formę dokumentu piśmienniczego, czyli zwój. Więcej informacji na: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksi%C4%85%C5%BCka |