100% PRODUKT NATURALNY
BEZGLUTENOWY:
MĄKA Z PESTEK DYNI
PREMIUM
w opakowaniu 250g
WYPRODUKOWANY W POLSCE PRZEZ: Ol'Vita Krzysztof Dziaduch
Firma Ol'Vita powstała w 2004 roku i jest firmą rodzinną. Jej działalność jest kontynuacją i wykorzystaniem 10-letniego doświadczenia w branży olejarskiej, z którą związani jesteśmy od 1994 roku. Znajomość dynamicznie rozwijającej się gałęzi przemysłu w Polsce, jakim jest przetwórstwo nasion oleistych, zaoowocowało w 2004 roku przyjęciem przez Nas przedstawicielstwa handlowego w Polsce czeskiej firmy FARMET a.s Ceska Skalice, oferującej prasy do tłoczenia oleju.
MĄKA Z PESTEK DYNI:
Mąka z pestek dyni 250 g - zielona, delikatna o bardzo wyraźnym smaku pestek dyni. Mąka z pestek dyni jest cenna ze względu na swój skład. Zawiera wapń, fosfor, żelazo, magnez, cynk, selen, mangan oraz witaminy A, E, C oraz witaminy z grupy B. Zawarte w pestkach dyni fitosterole roślinne wspomagają organizm w kierunku: p/nowotworowym , p/pasożytniczym oraz w kierunku zapobiegania przerostu gruczołu krokowego u mężczyzn.
Ze względu na skład kwasów tłuszczowych jedno i wielonienasyconych mąka ta polecana jest osobom mającym na uwadze utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu we krwi i zapobieganiu chorobom układu krążenia.
ZASTOSOWANIE:
Mąkę z pestek dyni poleca się do wypieków chleba, ciasteczek, muffinek, placków, naleśników, makaronów. Jest wyśmienitym dodatkiem do muesli, jogurtów i koktajli.
SKŁAD:
Zawiera 55-59 g białka, 11-15 g węglowodanów, 13-17 g tłuszczu / 100 g produktu.
Wartość energetyczna: 425 kcal ( 1788 kJ)/ 100 g produktu.
PRZECHOWYWANIE:
W suchych pomieszczeniach w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 03.04.2015
Więcej zdjęć produktu:
Jeżeli szukasz innego rodzaju mąki to zapraszamy na inne nasze aukcje