Piekarnik elektryczny 8-funkcyjny, o pojemności 53 l, z grillem i wymuszonym obiegiem powietrza, elektronicznym wyświetlaczem, o szerokości 60 cm, w klasie energetycznej A.
Model
Linia brak danych
Kolor Inox
Rodzaj piekarnika Elektryczny
Fizyczne
Front Panoramiczny
Wysokość [cm] 59.5
Szerokość [cm] 59.5
Głębokość [cm] 56.4
Instalacja Zabudowa w słupku
Panel sterujący
Wygląd 2 pokrętła
Przyciski z wyświetlaczem
Sterowanie płytą nie
Komunikacja Wyświetlacz elektroniczny
Funkcje
Programowanie Programator elektroniczny
Termoregulator [st. C] Od 50 do 250
Sterowanie Sterowanie elektroniczne
Grill tak
Wymuszony obieg powietrza tak
Ilość funkcji 8
Rozmrażanie Ogrzewanie górne i dolne
Pieczenie z wykorzystaniem górnej i dolnej grzałki to tradycyjny sposób nagrzewu pozwalający na pieczenie według większości przepisów kulinarnych.
Zamknij okno
Ogrzewanie dolne
Ten sposób ogrzewania nadaje się zwłaszcza do podpiekania bądź dopiekania spodów ciast. Można go również wykorzystać do odgrzewania wilgotnych ciast (z masą na górze) lub od pizzy.
Zamknij okno
Grill elektryczny
Funkcja przeznaczona do przyrządzania na ruszcie np. steków, kiełbasek, szaszłyków. Umieszczona w górnej części piekarnika grzałka umożliwia opiekanie. Zwiększenie chrupkości potraw można uzyskać podczas opiekania przy lekko uchylonych drzwiach.
Zamknij okno
Turbogrill
Grill z nawiewem powietrza opieka ze wspaniałymi efektami duże sztuki pieczeni, np. gęś czy kaczkę. Mięso jest wewnątrz upieczone i soczyste, a na wierzchu pokryte smakowitą, chrupiącą skórką. Grillowanie przy włączonym wentylatorze jest krótsze i równomierne ze względu na szybszy ruch gorącego powietrza.
Zamknij okno
Funkcja Pizza
Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie pierścienia (czyli termoobieg) oraz dolna grzałka. Nadaje się idealnie do przyrządzania głęboko zamrożonych potraw jak pizza czy frytki.
Zamknij okno
Termoobieg
Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie pierścienia (grzałka okrągła). W ten sposób można osiągnąć najlepsze efekty przy pieczeniu ciast i ciasteczek oraz przyrządzaniu potraw na wielu poziomach.
Zamknij okno
Wentylator + grzejnik górny + grzejnik dolny
Ten sposób ogrzewania polega na rozprowadzeniu przez wentylator ciepła wytworzonego przez górną i dolną grzałkę, aby można było piec zarówno na jednym poziomie, jak i na dwóch jednocześnie. Jest to inaczej konwencjonalny sposób pieczenia z użyciem wentylatora. Nadaje się szczególnie do potraw wymagających równomiernego pieczenia, np. biszkoptów.
Zamknij okno
Rozmrażanie
Pozwala błyskawicznie rozmrozić dania i produkty. Pracuje wówczas tylko wentylator (bez ogrzewania), który łagodnie rozmraża delikatne artykuły spożywcze.
Zamknij okno
Rożen obrotowy nie
Termosonda nie
Zastosowane technologie brak danych
Inne brak danych
Moc
Przyłączeniowa [kW] brak danych
Grilla [kW] 2.5
Klasa energetyczna A
Rodzaj zasilania brak danych
Techniczne
Pojemność piekarnika [l] 53
Chłodzenie obudowy brak danych
Ilość szyb w drzwiach 2
Czyszczenie piekarnika brak danych
Prowadnice brak danych
Oświetlenie wnętrza Tak
Zabezpieczenia Przed dziećmi
Konstrukcja brak danych
Zalecany model płyty Nie dotyczy
Zastosowane technologie brak danych
Inne brak danych
Wyposażenie
Załączone wyposażenie 1 blacha emaliowana
Ruszt