Książki > Kulinaria / Żywność > Potrawy. Napoje. Żywność > Desery. Słodycze. Ciasta Książki > Poradniki > Książki kucharskie
|
|
| | |
| | Placki, racuchy i naleśniki uważane są przeważnie za desery i potrawy jarskie. Nie całkiem słusznie. Faktem jest, że jeśli na śniadanie robimy sobie racuchy, to najczęściej posypujemy je cukrem pudrem, że najpopularniejsze w naszym kraju naleśniki to naleśniki z twarogiem, a placki smażymy zazwyczaj z jabłkami. Ale przecież istnieją dziesiątki rodzajów tych potraw z innymi niż słodkie dodatkami – z żółtym serem, różnymi warzywami, posiekanym mięsem, szynką czy ziołami…
Nie rezygnując w naszym poradniku z tradycyjnie podawanych na słodko placków, naleśników czy racuchów, podajemy też przepisy na ich wersje pikantne, mniej znane czy też mniej popularne na polskich stołach. | | Tytuł: | Najlepsze przepisy na placki i placuszki | | Oprawa: | miękka | | Wymiary: | 11 [cm] | | Liczba stron: | 176 | | Rok wydania: | 2013 | | Miejsce: | Warszawa | | Numer wydania: | 1 | |
| | | Wydawnictwo: | PRÓSZYŃSKI MEDIA | | Nr katalogowy (ISBN): | 978[zasłonięte][zasłonięte]83946 978[zasłonięte][zasłonięte]83946 | | Data wydania: | 2[zasłonięte]013-02 |
|
| | | | Waga produktu: | 310 g. | |
| |
Książka - dokument piśmienniczy myśli ludzkiej, raczej obszerny, w postaci publikacji wielostronicowej o określonej liczbie stron, o charakterze trwałym. Słowo o bardzo wielu pokrewnych znaczeniach. Dzisiejsza postać książki wywodzi się od kodeksu, czyli kartek połączonych grzbietem, które wraz z rozwojem pergaminu zastąpiły poprzednią formę dokumentu piśmienniczego, czyli zwój. Więcej informacji na: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksi%C4%85%C5%BCka |