Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Najlepsze ciasta+najlepsze serniki ZESTAW CIASTO

28-01-2012, 8:13
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 59.80 zł     
Użytkownik domki
numer aukcji: 2025358995
Miejscowość szybka wysyłka
Wyświetleń: 8   
Koniec: 28-01-2012 10:18:16

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2009
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SUPER ZESTAW

 

 

Najlepsze ciasta świata

 

Autor/tłumacz:  Tamara Milstein, tłum.: Irmina Lubowiecka
Rok wydania:  2009
Wydawnictwo:  RM
ISBN[zasłonięte]978-8343-776-1, ston: 96, format 222x238, oprawa miękka


Kawałek ciasta zdecydowanie poprawia humor. Niezależnie od tego, w jakiej części świata przebywasz, zawsze możesz liczyć na deser w postaci ciasta lub tortu.
W książce tej znajdziesz przepisy na ciasta śródziemnomorskie, dalekowschodnie, amerykańskie, azjatyckie i pochodzące z egzotycznych wysp Pacyfiku. Nie są one skomplikowane, a przygotowanie tych przysmaków nie wymaga wielkiego doświadczenia w pieczeniu. Starannie dobrane składniki, dostępne w naszych sklepach, łączą w sobie niezwykłe smaki i aromaty.
Sycylijski jabłecznik lub syryjskie ciasto orzechowe możesz podać do popołudniowej herbaty. Po pikantnym obiedzie warto zjeść hinduski bananowiec jogurtowy lub przepyszne ciasteczka pomarańczowe z kardamonem. Chińskie ciasto z syropem imbirowym będzie doskonałym zakończeniem posiłku w stylu azjatyckim. Możesz także rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem meksykańskiego ciasta czekoladowego. W książce podano także przepisy na ciasta na ostro. Desery te są często serwowane na przyjęciach ze szwedzkim stołem lub piknikach.

 

 

 

Najlepsze serniki świata

 

Autor/tłumacz:  tłum.: Irmina Lubowiecka
Rok wydania:  2009
Wydawnictwo:  RM
ISBN[zasłonięte]978-8343-770-9, stron: 96, format 222x238 mm, oprawa miękka

 

Serniki to jedne z najpopularniejszych tradycyjnych przysmaków znanych na całym świecie.W książce tej zebraliśmy przepisy na serniki z krajów europejskich, Ameryki, regionów tropikalnych i państw azjatyckich. Znajdziesz wśród nich przepisy na dobrze znane serniki, ale i też na te wymyślne, urzekające bogactwem smaków. Niektóre z nich będą doskonałe na letnie przyjęcia w ogrodzie, np. sernik miętowy na zimno, z owocami leśnymi lub malinami. Inne, jak na przykład czekoladowo-pomarańczowy lub z likierem amaretto z przyjemnością zjesz do kawy. Jeden kawałek egzotycznego sernika z dodatkiem dyni, fig, owoców passiflory i liczi to zdecydowanie za mało! Na pewno sięgniesz po dokładkę. Mile zaskoczysz gości, podając po obiedzie orientalny sernik z kardamonem i limonką, włoski lub z gujawą i truskawkami.
Składniki niezbędne do zrobienia tych smakołyków dostępne są w naszych sklepach. Przepisy zawarte w książce nie są skomplikowane, co sprawia, że osoby niezbyt doświadczone w pieczeniu będą mogły bez trudu przygotować te rarytasy.