Najlepsze ciasta świata autor: Tamara Milstein wydawca: RM rok wydania: 2009 numer wydania: 1 ilość stron: 96 isbn: 978[zasłonięte][zasłonięte]24377 format: 220x235 mm oprawa: miękka cena katalogowa: 29,90 zł nasza cena: 26,90 zł
"Kawałek ciasta zdecydowanie poprawia humor. Niezależnie od tego, w jakiej części świata przebywasz, zawsze możesz liczyć na deser w postaci ciasta lub tortu. W książce tej znajdziesz przepisy na ciasta śródziemnomorskie, dalekowschodnie, amerykańskie, azjatyckie i pochodzące z egzotycznych wysp Pacyfiku. Nie są one skomplikowane, a przygotowanie tych przysmaków nie wymaga wielkiego doświadczenia w pieczeniu. Starannie dobrane składniki, dostępne w naszych sklepach, łączą w sobie niezwykłe smaki i aromaty. Sycylijski jabłecznik lub syryjskie ciasto orzechowe możesz podać do popołudniowej herbaty. Po pikantnym obiedzie warto zjeść hinduski bananowiec jogurtowy lub przepyszne ciasteczka pomarańczowe z kardamonem. Chińskie ciasto z syropem imbirowym będzie doskonałym zakończeniem posiłku w stylu azjatyckim. Możesz także rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem meksykańskiego ciasta czekoladowego. W książce podano także przepisy na ciasta na ostro. Desery te są często serwowane na przyjęciach ze szwedzkim stołem lub piknikach. Spis treści: Wstęp Przedmowa Podstawy Ciasta krajów śródziemnomorskich Wiochy, Grecja, Turcja Ciasta Europy Rosja, Węgry, Dania, Austria, Anglia, Szwajcaria Ciasta Bliskiego Wschodu Izrael, Liban, Syria, Egipt Ciasta Ameryki Kanada, Stany Zjednoczone, Meksyk, Karaiby, Hawaje Ciasta Azji Wschodniej i Pacyfiku Indonezja, Malezja, Australia-Nowa Zelandia, Hongkong, Wietnam Ciasta Azji Południowej Indie, Sri Lanka, Pakistan Ciasta nowoczesne Ciasta na ostro Indeks |