Orzeszki nie są ciasteczkami dla niecierpliwych. Wymagają zdecydowanie więcej pracy niż zwykłe kruche ciasteczka. Ale powiedzcie sami czy nie warto poświęcić im trochę więcej czasu? Nie da się upiec dobrych orzeszków bez dobrej patelni. Oto ciężka solidna patelnia do przygotowania smacznych ciastek w kształcie grzybków. Patelnia wykonana ze stali nierdzewnej, posiada trwałe bakelitowe uchwyty. Patelnie można myć w zmywarce do naczyń. Najważniejsze - nie jest to chińska produkcja. Jest to obecnie najlepsza patelnia na rynku. Waga 1,4 kg. Średnica 16 cm. Dodajemy gratis przepis na orzeszki i gwarantujemy 100 % satysfakcji! Teraz taniej! -------------------------------------------------------------------------------------------------
PRZEPIS NA SMACZNE ORZESZKI 250 g. mąki pszennej 100 g. masła 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ze wszystkich składników zagniatamy szybko kruche ciasto (można wyrobić ciasto mikserem). Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy. Patelnię do pieczenia orzeszków bardzo mocno rozgrzewamy. Przed włożeniem pierwszej porcji ciasta przecieramy wacikiem nasączonym olejem. Z ciasta urywamy kawałeczki wielkości laskowego orzecha i wypiekamy „skorupki”. Upieczone i ostudzone skorupki wypełniamy dowolnym kremem i zlepiamy po dwie sztuki – tak jak połówki włoskiego orzecha. Można wypełnić grzybki kremem waniliowym z dużą ilością mielonych orzechów i mocnego alkoholu
KONTAKT Tel: 668-[zasłonięte]-189 , 664-[zasłonięte]-350 e-mail: [zasłonięte]@onet.eu
@AuctionCreator malgonia69