Moria EleaMonovarietal Koroneiki jest rzadką odmianą greckiej oliwki o zachwycającym smaku. Do produkcji oliwy z pierwszego tłoczenia Monovarietal Extra Virgin Olive Oil używane są wyłącznie oliwki odmianyKoroneiki .
“Unikalny zbiór najlepszych greckich oliwek.”
Seria Moria Elea Monovarietal pozwala na przemienienie tradycyjnych posiłków w wyszukane i niepowtarzalne dania. Moria EleaMonovarietal należy do światowej klasy produktów wytwarzanych w Grecji, które są w stanie nadać unikalny charakter każdemu daniu.
„Kolekcja Premium z najlepszych greckich odmian Manaki i Koroneiki”
Moria EleaMonovarietal Koroneiki jest rzadką odmianą greckiej oliwki o zachwycającym smaku. Do produkcji oliwy z pierwszego tłoczenia Monovarietal Extra Virgin Olive Oil używane są wyłącznie oliwki odmiany Koroneiki .
Moria Elea Monovarietal pakowane są w sposób maksymalnie minimalistyczny przy wykorzystaniu innowacyjnej techniki nanoszenia nadruków, dzięki czemu istnieje możliwość podziwiania unikatowego koloru oliwy przez przezroczyste elementy zdobienia. Butelka wykonana jest z najlepszego szkła, natomiast najwyższej jakości drewniany korek zaprojektowano wyłącznie z myślą o przechowywaniu oliwy z oliwek szczepu Moria Elea Monovarietal .
Smak intensywny, owocowy , dobrze zbalansowany , średnio ostro-gorzki z nutą świeżo skoszonej trawy, pikantny z lekkim posmakiem.
Odmiana Koroneiki jest doskonała do mięs, drobiu, oraz sałatek przygotowywanych z warzyw zielonych.
W oliwie Moria Elea klasyczne wartości spotykają się z tradycją. Dzięki temu jest to marka ponadczasowa, doskonała jako dodatek do dań podawanych na specjalne okazje.
Jest to wręcz doskonały pomysł na prezent dla wszystkich miłośników wykwintnej kuchni.
Ekskluzywna marka Moria Elea dostarczana jest przede wszystkim do luksusowych hoteli i kurortów wypoczynkowych, najwyższej jakości delikatesów i sklepów z żywnością, oraz wysokiej klasy restauracji na całym świecie.
Kwasowości:0,3%