Ręczna pozioma nadziewarka o pojemności 2,50 kg
do napełniania jelit farszem kiełbasianym
Wykonana z wysokiej jakości aluminium odpornego na korozję.
Bardzo prosta w obsłudze. Montowana do stołu za pomocą przyssawki.
W komplecie zestaw lejków plastikowych.
Idealna do domowego użytku
ale także do wyrobu kiełbas w małej gastronomii.
Nadziewarka pozioma o pojemności 2,50 kg
- długość całkowita: cm
- długość cylindra: 29,00 cm
- średnica cylindra: 10,00 cm
- długość korby 12,00 cm
- wysokość zmierzona od poziomu stołu (z przyssawką): 15,00 cm
w komplecie:
- lejki plastykowe (długość 9,00+1,3 cm) o średnicy: 13 mm 16 mm 18 mm
Porady domowego masarza ...
Aby korba nie utrudniała
nadziewanie (napychanie) jelit farszem ...
Farsz nałożony do cylindra, lejek przykręcony, korba wraz ze ślimakiem wystaje z cylindra ok 28 cm.
Czas przyssać nadziewarkę do stołu (balu) i ... teraz uwaga!
- nadziewarkę należy przyssać w ten sposób
aby tył cylindra znajdował się równo z brzegiem blatu (stołu)
Ważny szczegół ale docenisz go wtedy gdy okaże się, że w cylindrze znajduje się farsz
ale Ty nie możesz kręcić korbą bo zahacza o stół (blat)
Gdy przyssawka odkleja się ...
Przyssawkę należy dobrze docisnąć do gładkiej powierzchni stołu i przekręcić ruchomy bolec. Jeżeli przyssawka "nie trzyma" to oznacza, że powierzchnia blatu stołu jest zbyt chropowata.
Spróbuj lekko zmoczyć powierzchnię blatu, a jeżeli to nie pomoże
na stole połóż gładką blachę, pleksi lub grubą szybę.
Gwarantujemy, że teraz przyssawka będzie dobrze trzymała nadziewarkę.
WAŻNE
przeczytaj instrukcję a w szczególności informację
dotyczącą uszkodzeń gwintu cylindra