|
Szynkowar
Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą, który nie jest elementem zestawu. Do szynkowara można dopasować termomet
|
|
Nadziewarka do kiełbas
Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii. Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp.. Wykonana z aluminium. |
|
Nastrzykiwarka - komplet strzykawka + dwie igły
W skład kompletu wchodzą strzykawka wielokrotnego użytku wykonana z elastycznego plastiku z podziałką co 10 ml oraz 2 igły ze stali nierdzewnej, jedna z igieł posiada boczne otwory.
|
|
Siatka wędliniarska +300C ( 220/44 )
Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- szynek baleronów oraz innych mięs wg upodobań do pieczenia, wędzenia peklowania. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.!
Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 22cm i wadze do 2,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to 300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu.
- długość : 4 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH,
|
|
Siatka wędliniarska +300C ( 160/32 )
Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich.
Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.!
Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 16cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu.
- długość : 5 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH,
|
|
Jelita naturalne Wieprzowe – kal28/30mm – 15m
Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą. Nasze jelita idealnie nadaja się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec, 'Boudin blanc' i 'Saucisse Montbeliard' z Francji, 'Boerewors' z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka. Przechowywanie: Przed otwarciem - przechowywyać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu. Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14C. Sposób użycia: Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30C. |