
Na niniejszej aukcji oferujemy Państwu:
foremki/kokilki do zapiekania
6 sztuk w zestawie

Wykonana z żaroodpornej ceramiki, odpornej na temperatury do 280 stopni.
Można jej używać w piekarniku, kuchence mikrofalowej, można ją myć w zmywarce.
Praktyczna miseczka do zapiekania i serwowania.
Można w niej przyrządzać deser, idealne do przygotowania creme brule
oraz innych potraw.
Wymiary produktu:
Wysokość: 4 CM
Średnica górnego rantu: 9.5 CM
Średnica dolnej podstawy: 8 CM

Krystyna poleca: przepis na suflet czekoladowy
DO PRZYGOTOWANIA SUFLETU POTRZEBUJEMY:
5 białek, średniej wielkoś
20g drobnego cukru
krem cukierniczy (przepis poniżej)
miękkie masło i drobny cukier do wysmarowania foremek
KREM CZEKOLADOWY:
175ml mleka
40g drobnego cukru
2 żółtka, średniej wielkości
15g mąki pszennej
25g gorzkiego kakao, przesianego
120g gorzkiej czekolady, posiekanej
Z CZYM PODAJEMY:
polewa czekoladowa
lody waniliowe
cukier puder
6 naczynek żaroodpornych nasmarować masłem i obsypać cukrem.
Foremki schować do lodówki.Piekarnik rozgrzać do temp. 200st.C., włożyć do niego blachę.
Przygotować krem cukierniczy. Mleko powoli doprowadzić do wrzenia w garnku o grubym dnie. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty, jasny krem. Następnie dodajemy mąkę, roztrzepując ją tak długo aż się wchłonie. Powoli dolewamy gorące mleko, cały czas mieszając trzepaczką. Całość przelewamy z powrotem do garnka. Wciąż ubijając krem podgrzewamy go kilka minut aż zgęstnieje. Do ciepłego kremu cukierniczego dosypujemy kakao oraz startą czekoladę i mieszamy ubijaczką, aż otrzymamy gładki lśniący krem. Przykrywamy folią spożywczą (by nie powstał kożuch) i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Białka ubijamy na gęstą pianę, dodajemy 20g cukru i dalej ubijamy na sztywno. Dolewamy 1/3 kremu czekoladowego i delikatnie mieszamy trzepaczką. Resztę wmieszać za pomocą łopatki lub łyżki. Powinniśmy otrzymać niezbyt sztywna masę. Nakładamy ją do naczynek prawie aż po brzegi. Stawiamy na gorącej blasze i pieczemy 10 minut.
Najlepiej podać gorący suflet z lodami waniliowymi i polewą czekoladową lub prościej - oprószone cukrem pudrem (pyszne także po ostudzeniu).
Suflet możesz przyozdobić specjalnym długopisem który znajdziesz na naszej aukcji.
Serdecznie zapraszam :)

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z całą ofertą produktową.
Zapraszamy serdecznie!!!