Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NACZYNIE 6sztuk FOREMKI KOKILKI 9.5 cm BABECZKI

22-06-2015, 14:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 32.90 zł     
Użytkownik Makryski
numer aukcji: 5293802591
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 29   
Koniec: 22-06-2015 14:30:36

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 2.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ZESTAW 6 FOREMEK KOKILEK DO ZAPIEKANIA


Na niniejszej aukcji oferujemy Państwu:

foremki/kokilki do zapiekania

6 sztuk w zestawie

Wykonana z żaroodpornej ceramiki, odpornej na temperatury do 280 stopni.

Można jej używać w piekarniku, kuchence mikrofalowej, można ją myć w zmywarce.

Praktyczna miseczka do zapiekania i serwowania.

Można w niej przyrządzać deser, idealne do przygotowania creme brule

oraz innych potraw.

Wymiary produktu:

Wysokość: 4 CM

Średnica górnego rantu: 9.5 CM
Średnica dolnej podstawy: 8 CM

Krystyna poleca: przepis na suflet czekoladowy


DO PRZYGOTOWANIA SUFLETU POTRZEBUJEMY:

5 białek, średniej wielkoś

20g drobnego cukru

krem cukierniczy (przepis poniżej)

miękkie masło i drobny cukier do wysmarowania foremek

KREM CZEKOLADOWY:

175ml mleka

40g drobnego cukru

2 żółtka, średniej wielkości

15g mąki pszennej

25g gorzkiego kakao, przesianego

120g gorzkiej czekolady, posiekanej

Z CZYM PODAJEMY:

polewa czekoladowa

lody waniliowe

cukier puder

6 naczynek żaroodpornych nasmarować masłem i obsypać cukrem.

Foremki schować do lodówki.Piekarnik rozgrzać do temp. 200st.C., włożyć do niego blachę.

Przygotować krem cukierniczy. Mleko powoli doprowadzić do wrzenia w garnku o grubym dnie. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty, jasny krem. Następnie dodajemy mąkę, roztrzepując ją tak długo aż się wchłonie. Powoli dolewamy gorące mleko, cały czas mieszając trzepaczką. Całość przelewamy z powrotem do garnka. Wciąż ubijając krem podgrzewamy go kilka minut aż zgęstnieje. Do ciepłego kremu cukierniczego dosypujemy kakao oraz startą czekoladę i mieszamy ubijaczką, aż otrzymamy gładki lśniący krem. Przykrywamy folią spożywczą (by nie powstał kożuch) i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

Białka ubijamy na gęstą pianę, dodajemy 20g cukru i dalej ubijamy na sztywno. Dolewamy 1/3 kremu czekoladowego i delikatnie mieszamy trzepaczką. Resztę wmieszać za pomocą łopatki lub łyżki. Powinniśmy otrzymać niezbyt sztywna masę. Nakładamy ją do naczynek prawie aż po brzegi. Stawiamy na gorącej blasze i pieczemy 10 minut.

Najlepiej podać gorący suflet z lodami waniliowymi i polewą czekoladową lub prościej - oprószone cukrem pudrem (pyszne także po ostudzeniu).

Suflet możesz przyozdobić specjalnym długopisem który znajdziesz na naszej aukcji.

Serdecznie zapraszam :)



Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z całą ofertą produktową.

Zapraszamy serdecznie!!!


KomentarzePanelealle

galeria aukcji