Nóżki w galarecie, zimne nóżki albo galaretka wieprzowa.Występują pod różną nazwą ale smakują tak samo.Ta świetna, zimna przystawka znana jest chyba wszystkim. Łatwa w przygotowaniu ale niestety wymagająca czasu. Potrzeba go na gotowanie mięsa. W wielu przepisach jednym ze składników jest żelatyna ale ja jej w ogóle nie używam. Spytacie jak to? dlaczego? A dlatego, że nóżki przygotowane przeze mnie są z golonki i nóżki razem. Długi czas gotowania ok 5 godzin z dodatkiem włoszczyzny, na malutkim ogniu, pozwala wydobyć się naturalnej żelatynie, która występuje w tych częściach. Klarowne i gęste od mięsa, dosmaczone czosnkiem, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i solą, są prawdziwym rarytasem. Uwaga na minimalne chrząstki, które to mogą się niechcący trafić - przepraszam.
Sprzedaję własne wyroby garmażeryjne; wyroby mączne - pierogi, pierogi bezglutenowe, uszka i kluski;
wyroby mięsne - pasztety z zająca, z gęsi i szlachecki tradycyjny oraz przetwory - konfitury, dżemy i marynaty -
czytaj pozostałe moje aukcje.
Zakupując produkty na moich aukcjach w kwocie powyżej 100 zł - słoiczek konfitur lub
marynat gratis, zaś powyżej 150 zł - dwa słoiczki.
Przed kliknięciem "Kup Teraz" proszę o kontakt telefoniczny lub e-mail w celu sprawdzenia
dostępności i terminu realizacji.
Przyjmuję zamówienia świąteczne.
Wysyłka produktów od poniedziałku do środy /na Państwa życzenie w czwartek/.
Odbiór osobisty Warszawa - Ursynów.
Kupując na kilku aukcjach za przesyłkę płacisz raz /do ustalonej wagi 5 kg/.
Do każdej transakcji załączam paragon lub na życzenie fakturę Vat.
Po otrzymaniu przesyłki sprawdź ją w obecności kuriera aby reklamacja w razie problemu była uwzględniona.
Dodatkowe info w zakładce "o mnie".
Uważam, że wszystkie najważniejsze informacje zostały przekazane, gdyby jednak pojawiły się jakieś pytania pisz lub dzwoń.