Witam! Mam do sprzedania profesjonalny nóż do kebaba/gyrosa
firmy Rotocut model RC-70.
Nóż był używany sporadycznie przez 2 m-ce tylko w awaryjnych sytuacjach jako zastępstwo. Przez resztę czasu przeleżał nie ruszany. Kupiony był 8 lipca zeszłego roku.
Dane techniczne:
Średnica noża - 70mm Tak podaje producent(?) i sprzedawcy. Naprawdę jest 65mm.
Moc - 300 Watt Do tego parametru pewnie też trzeba podejść z dystansem. Ale daje radę ;)
Inne ciekawostki, które piszą sprzedawcy:Bardzo prosty i łatwy w obsłudze jak i czyszczeniu- Tu się zgodzę, jest prosty jak budowa cepa a raczej blendera. Jest jeden przycisk, który uruchamia machinę. Uwaga na place i inne części ciała. Czyszczenie też jest banalne, odkręca się dwie fajne śrubki i ściaga obudowę ostrza. Można wtedy spokojnie wyczyścić nóż. Jeśli chciałbyś, żeby błyszczał jeszcze bardziej można ściągnąć ostrze. I wyczyścić na błysk. Tylko ostrza bronią dwie śrubki krzyżakowe dla których trzeba zrobić kontrę bo lecą razem z ostrzem przy odkręcaniu.
Szybka regulacja grubości krojonego mięsa- Nie jest to tak piękne jakby mogło się wydawać, otóż do ustawienia grubości krojenia trzeba poluzować dwie śrubki krzyżakowe i wtedy można dopiero ustawić odpowiednią grubość krojenia. Ale śrubeczki lubią czasem spieprzyć, no i trzeba poszukać odpowiedniego śrubokręta. Najlepiej ustawić grubość raz i czasem dokręcić śrubki w czasie pracy. Lubią się poluzować.Niezawodny w barach o dużym natężeniu ruchu typu kebab- Będe szczery ten nóż nie daje rady przy dużym natężeniu ruchu - z oryginalnym ostrzem, które jest badziewiem i jest ostre przez chwilę. Chociaż, już nie raz widziałem jak Pani z kebaba tnie mięso nożem elektrycznym ale domowym takim do kromki chleba i dawała radę choć kolejka na kilometr. Szacunek. Ten nóż nadaje się na początek lub jako drugi rezerwowy gdy polegnie pierwszy.Szybkość, oszczędność czasu i mięsa to główne atuty tego urządzenia- Szybkość jest widoczna jak podpatrzy się Panią, która tnie kebab nożem domowym, różnica wielka. Oszczędność czasu napewno, szybciej i gładziej a oszczędność mięsa też jest bo jak tniesz mięsiwo nożem domowym to lata po całym lokalu a tym nożem idą palsterki mięska gładko same pchając się do kebaba:)Jak dotrwałeś do końca tak czy inaczej gorąco polecam i nie myśl tyle tylko : LICYTUJ!
Pozdrawiam.