Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Nóż elektryczny do kebaba ROTOCUT - mało używany!

30-01-2012, 18:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 499 zł     
Użytkownik DavidRotier
numer aukcji: 2068129791
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 69   
Koniec: 27-01-2012 03:40:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam! Mam do sprzedania profesjonalny nóż do kebaba/gyrosa

firmy Rotocut model RC-70.

Nóż był używany sporadycznie przez 2 m-ce tylko w awaryjnych sytuacjach jako zastępstwo. Przez resztę czasu przeleżał nie ruszany. Kupiony był 8 lipca zeszłego roku.


Dane techniczne:

Średnica noża - 70mm
Tak podaje producent(?) i sprzedawcy. Naprawdę jest 65mm.

Moc - 300 Watt
Do tego parametru pewnie też trzeba podejść z dystansem. Ale daje radę ;)


Inne ciekawostki, które piszą sprzedawcy:

Bardzo prosty i łatwy w obsłudze jak i czyszczeniu
- Tu się zgodzę, jest prosty jak budowa cepa a raczej blendera. Jest jeden przycisk, który uruchamia machinę. Uwaga na place i inne części ciała. Czyszczenie też jest banalne, odkręca się dwie fajne śrubki i ściaga obudowę ostrza. Można wtedy spokojnie wyczyścić nóż. Jeśli chciałbyś, żeby błyszczał jeszcze bardziej można ściągnąć ostrze. I wyczyścić na błysk. Tylko ostrza bronią dwie śrubki krzyżakowe dla których trzeba zrobić kontrę bo lecą razem z ostrzem przy odkręcaniu.


Szybka regulacja grubości krojonego mięsa
- Nie jest to tak piękne jakby mogło się wydawać, otóż do ustawienia grubości krojenia trzeba poluzować dwie śrubki krzyżakowe i wtedy można dopiero ustawić odpowiednią grubość krojenia. Ale śrubeczki lubią czasem spieprzyć, no i trzeba poszukać odpowiedniego śrubokręta. Najlepiej ustawić grubość raz i czasem dokręcić śrubki w czasie pracy. Lubią się poluzować.

Niezawodny w barach o dużym natężeniu ruchu typu kebab
- Będe szczery ten nóż nie daje rady przy dużym natężeniu ruchu - z oryginalnym ostrzem, które jest badziewiem i jest ostre przez chwilę. Chociaż, już nie raz widziałem jak Pani z kebaba tnie mięso nożem elektrycznym ale domowym takim do kromki chleba i dawała radę choć kolejka na kilometr. Szacunek. Ten nóż nadaje się na początek lub jako drugi rezerwowy gdy polegnie pierwszy.

Szybkość, oszczędność czasu i mięsa to główne atuty tego urządzenia
- Szybkość jest widoczna jak podpatrzy się Panią, która tnie kebab nożem domowym, różnica wielka. Oszczędność czasu napewno, szybciej i gładziej a oszczędność mięsa też jest bo jak tniesz mięsiwo nożem domowym to lata po całym lokalu a tym nożem idą palsterki mięska gładko same pchając się do kebaba:)



Jak dotrwałeś do końca tak czy inaczej gorąco polecam i nie myśl tyle tylko : LICYTUJ!


Pozdrawiam.