Nóż do filetowania Victorinox 5.3810.18 o 18 cm, elastycznym ostrzu to propozycja dla tych, którzy cenią sobie wygodę pracy na kuchni oraz poszukują noży ładnie i profesjonalnie wykonanych. Do wysokiej jakości noży Victorinox nie trzeba nikogo przekonywać - stal nierdzewna, sprawdzana laserowo ostrość oraz doskonałe materiały na rękojeść dają w efekcie profesjonalny i trwały nóż.
Materiał i budowa noża
Ostrze wykonano ze stali nierdzewnej o doskonałych parametrach. Nóż długo zachowuje ostrość i nie sprawia kłopotów przy ponownych ostrzeniach. Laserowo sprawdzany, jest dostarczany do klienta docelowego gotowy do użytku i bardzo ostry - takim nożem rozbieranie mięsa czy filetowanie zajmie minimalną ilość czasu. Rękojeść noża wykonano z drewna palisandru. Dzięki temu nóż wygląda elegancko, a przymocowane za pomocą trzech nitów ostrze jest trwale osadzone i nie rusza się w rękojeści. Nóż jest bardzo dobrze wyważony i świetnie leży w dłoni, a drewniana rękojeść sprawia, że czujemy iż trzymamy w ręku nóż wysokiej klasy.
Wygoda użytkowania
Ostrze noża do filetowania Vitorinox 5.3810.18 ma 18 cm długości i jest niezwykle elastyczne i giętkie, dzięki czemu pozwala na dokładne i sprawne oddzielanie mięsa od kości i filetowanie. Z tym nożem zrobimy to szybko, sprawnie i bez męczenia się - jak w przypadku standardowych, twardych noży. Nóż jest ostro zakończony, ma gładką powierzchnię ostrza a jego ostrość pozwala na przecinanie włókien bez wysiłku. Nóż w łatwy sposób można też naostrzyć w razie potrzeby i zachowuje on ostrość ostrza przez dłuższy czas.
|