Nóż do filetowania Victorinox 5.3700.16 to klasyczny nóż do krojenia i oprawiania ryb i mięsa o 16 cm, elastycznym i poddającym się naciskom ostrzu. Rękojeść z palisandru i wysoka jakość wykonania ostrza sprawia, że jest to nóż na długie lata. Model ten, wybierają zarówno amatorzy gotowania jak i profesjonalni kucharze.
Materiał i budowa noża
Ostrze wykonano ze stali nierdzewnej (z dodatkiem chromu i molibdenu) o doskonałych parametrach (ostrze wycinane z wykrojnika, laserowe sprawdzanie ostrości). Nóż długo zachowuje ostrość i nie sprawia kłopotów przy ponownych ostrzeniach. Laserowo sprawdzany, jest dostarczany do klienta docelowego gotowy do użytku i bardzo ostry - takim nożem rozbieranie mięsa czy filetowanie zajmie minimalną ilość czasu. Rękojeść noża wykonano z drewna palisandru. Dzięki temu nóż wygląda elegancko, a przymocowane za pomocą trzech nitów ostrze jest trwale osadzone i nie rusza się w rękojeści. Nóż jest bardzo dobrze wyważony i świetnie leży w dłoni, a drewniana rękojeść sprawia, że czujemy, iż trzymamy w ręku nóż wysokiej klasy.
Wygoda użytkowania
Ostrze noża do filetowania Victorinox 5.3700.16 ma 16 cm długości i jest niezwykle elastyczne i giętkie, dzięki czemu pozwala na dokładne i sprawne oddzielanie mięsa od kości i filetowanie. Z tym nożem zrobimy to szybko, sprawnie i bez męczenia się - jak w przypadku standardowych, twardych noży. Nóż jest ostro zakończony, ma gładką powierzchnię ostrza a jego ostrość pozwala na przecinanie włókien bez wysiłku. Prosty kształt ostrza, bez brzuszka i wklęsłości tworzy nóż o dość szerokim ostrzu, którym wygodnie manewruje się przy krojeniu. Taki typ noża do filetowania odpowiada też osobom, które poza rybami, wykorzystują giętkie ostrze również do krojenia mięsa. Nóż w łatwy sposób można też naostrzyć w razie potrzeby i zachowuje on ostrość ostrza przez dłuższy czas.
|