Jeżeli masz dosyć używania prostych, tępiących się noży, to ten nóż jest właśnie dla Ciebie.
Wpłata na konto = wysyłka GRATIS !!!
Przesyłka pobraniowa zawsze kosztuje 20zł
Do każdego kompletu noży czyli conajmniej 2szt lub więcej , (na innych moich aukcjach inne noże)
niezależnie od formy płatności GRATIS !!!!
KWIATEK SOLARYCZNY - kiwa się pod źródłem światła, słoneczym jak i sztucznym - poprawiając nastrój....
Promocja tylko do końca tej aukcji !!!
Nóż wykonany z jest bardzo twardy i ostrzejszy niż skalpel chirurga. W skali twardości uzyskuje wynik 9,5 punktu (diament ma wynik 10 a najlepsze kute noże około 6) co powoduje, że prawidłowo używany nie potrzebuje ostrzenia.
Ostrze ceramiczne jest chemicznie obojętne, co oznacza że nie wchodzą w kontakt z krojoną żywnością. Np. sałata krojona nożem ceramicznym nie ciemnieje, ogórek nie robi się gorzki itp. - można kroić ogórka z dowolnej strony łatwe do sprawdzenia.
Ostrze ceramiczne nie przenosi smaków i zapachów żywności, jest odporne na zabrudzenia i bardzo łatwe do czyszczenia.
Twardość czarnej ceramiki w skali HV 1350 (Skala twardości Vickersa)
Dla porwnania podam że białe ostrza mają HV1248 a czarne aż HV1350
W innej skali twardości: czarna ceramika noża to 89HRA - najlepsze noże stalowe maksymalnie 60HRA (Skala twardości Rockwella)
Nóż ceramiczny patrząc na powyższe wyniki o połowę twardszy od najtwardszej stali.
Uchwyt wykonany z jak bym to określił matowej gumy, nawet mokry trzyma się pewnie w ręku.
Nóż o połowę lżejszy od odpowiednika noża stalowego - nie męczy sie ręka !!
Wykonany przez fabrykę wykonującą noże na licencji dla Kyocery, jakość najwyższa cena dużo niższa, tylko dlatego że nie ma loga.... po co przepłacać
Nie jest to jakiś wynalazek w stylu IKEA lecz sprawdzone narzędzie.
Każdy nóż nowy, zapakowany w oryginalne opakowanie widoczne na zdjęciu !!!
Inne rozmiary ceramicznych noży, obieraczki - narzędzia najwyższej klasy dostępne na innych moich aukcjach sprawdź kliknij
http://alle/listing.php/user?us_id=19[zasłonięte]053
Gwarantuję, że nóż ten spełni się w każdej kuchni.
Na tej aukcji dostępny poniższy nóż 5" santoku (9szt z rączką czarną oraz 4-ry z czerwoną)
Dokładne wymiary: ostrze 130mm , całość z uchwytem 235mm
Do wyboru także wersja z czerwonym uchwytem, po licytacji proszę o zaznaczenie
czarny czy czerwony - inaczej wyślę losowy
Na ile plasterków są Państwo w stanie pociąc cytrynę bez problemów ?? Też 30 plasterków jak tym nożem ? Proszę spróbować samemu.
Plasterki mogą być ,aż przeźroczyste, ok 1mm grubości.- widać to na zdjęciach bo przez plasterki cytyny czy jabka widać kolejne plastry pod nimi.
Ktoś powie po co mi 30 plasterków cytryny, proszę pomyśleć ile razy nasz nóż w kuchni okazał się za tempy ...
tutaj nigdy nie ma tego problemu zawsze w rękach mamy maksymalnie oste narzędzie.
Kuchnia w dzisiejszych czasach jest szczególnie ważny miejscem, a samo gotowanie staje się modnym sposobem na przyjemne spędzanie wolnego czasu.
Coraz więcej „domowych szefów kuchni” odważniej podchodzi do gotowania, wyszukując coraz to nowsze i bardziej ambitne przepisy z całego świata.
Wszyscy wiemy jak ważną rolę w każdej kuchni odgrywa dobry, ostry nóż, a najlepiej taki, który nie tępi się zbyt szybko.
Od wielu pokoleń znane są różne sztuczki, jak sprawiać, aby warzywa i owoce nie zmieniały swojego naturalnego smaku ani koloru.
Powszechnie wiadomo, że sałatę powinno się rwać, ogórka należy obierać z odpowiedniej strony a bakłażan oraz wiele innych warzyw ciemnieją zaraz po pokrojeniu. Niewiele osób jednak wie, że problemy te sprawiają nam stalowe klingi naszych noży. Wchodząc w reakcje z sokami, przyspieszają proces utleniania się witamin oraz przekazują krojonej żywności jony metalu, co czasami czuć podczas jedzenia.
To właśnie te reakcje sprawiają, że wiele produktów ciemnieje lub gorzknieje po kontakcie z naszym kuchennym przedłużeniem ręki.
Doskonałą alternatywą w tego typu przypadkach są noże ceramiczne, dzięki którym możemy zapomnieć o rwaniu sałaty czy obieraniu ogórków z odpowiedniej strony, a ponadto wszystkie warzywa i owoce po pokrojeniu są pełne witamin i oryginalnego smaku.
Dzięki zastosowaniu Cyrkonu i bardzo zaawansowanemu procesowi wypalania, twardość ostrza jest zbliżona do diamentu a jego wyjątkowe właściwości tnące możemy sprawdzać na gorącym pieczywie lub pomidorkach koktajlowych, które również nie są wyzwaniem dla tego typu noży.
Do ceramicznego ostrza nie przykleja się jedzenie, co sprawia, że nóż taki doskonale radzi sobie nawet z krojeniem tak niewdzięcznych produktów jak sery feta, a zachowanie go w czystości wymaga jedynie popłukania pod ciepłą wodą. Bardzo ważnym elementem charakteryzującym ceramiczne klingi jest fakt, iż podczas używania noża zgodnie z przeznaczeniem, nie wymaga on ostrzenia przez wiele, wiele lat, co wynika to tylko i wyłącznie z twardości tego naprawdę wyjątkowego materiału, który jest dziesięciokrotnie twardszy od zwykłej stali i wystarczająco elastyczny, aby niezawodnie służyć nam przez ten cały czas.
Nóż ceramiczny pozwala cieszyć się naturalnie smacznymi i zdrowymi darami przyrody robiąc przy tym ogromne wrażenie na wszystkich osobach mogących poszczycić się przyjemnością z ich krojenia.
|