SYRYJSKIE MYDŁO Z ALEPPO WZBOGACONE GLINKA RHASSOUL I OLEJEM ARGANOWYM
waga - 100g
skład:
69,90% oliwy z oliwek,
11,59% oleju laurowego,
3,70% glinka rhassoul,
3,70% oleju arganowego
INCI: sodium olivate, aqua, sodium laurelate, argania spinosa kernel oil, moroccan lava clay, sodium chloride, sodium hydroxide
data ważnosci – 18 miesięcy od momentu otwarcia produktu
pochodzenie: Syria
Jakość mydła jest stale nadzorowane przez francuskie laboratoria marki NAJEL
Mydło Aleppo jest wytwarzane na bazie oliwy z oliwek z dodatkiem oleju laurowego, dlatego nie powoduje alergii, a używane regularnie łagodzi wysuszenia skóry i pozostawia ją dobrze nawilżoną. Nie jest perfumowane, naturalnie pachnie olejem laurowym i oliwa z oliwek.
Właściwości mydła z Alep:
- posiada właściwości antyseptyczne, zabliźniające i nawilżające, które odnawiają film hydrolipidowy.- nawilża skórę- jest przeznaczone dla skór suchych, dotkniętych takimi chorobami jak łuszczyca, trądzik, swędzenia, egzema- hipoalergiczne,- w 100% ulega biodegradacji,- nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów, perfum ani innych substancji drażniących
Glinka Rhassoul / Ghassoul - pochodzi z jedynych znanych na świecie złóż tego minerału położonych na skraju średniego Atlasu w Maroku i w Syrii. Wydobywa się ją od wieków z położonych pod ziemią pokładów tamtejszych kopalni. Jest ona stosowana już od starożytności przez mieszkańców Afryki Północnej i niektórych regionów Bliskiego Wschodu w celach kosmetycznych. Glinka ta nosi nazwę Ghassoul lub Rassoul pochodzącą od czasownika Rassala znaczącego po arabsku myć.
Glinka ta od wieków używana jest przez Arabki do pielęgnacji skóry i włosów, gdyż zawiera unikatowe bogactwo magnezu, krzemu i wapnia, posiada nadzwyczajne właściwości detoksykujące, dotleniające, kojące i wygładzające.
DODATKOWO:
- koi skórę,
- hamuje wydzielanie sebum,
regeneruje,
- ściera martwy naskórek,
- zamyka pory
Idealne dla skóry wrażliwej i alergicznej!!
Mydła z Alep są naturalne, wyprodukowane bez barwników, sztucznych dodatków zapachowych, bez oleju palmowego i konserwantów.