Dziczyzna i inne dary lasu
Dziczyzna słusznie uchodzi za kulinarny przysmak. Dobrze przyrządzony comber sarni, golonka z dzika czy dzika kaczka faszerowana są doskonałe – kruche, delikatne, aromatyczne. Przygotowanie potraw z dziczyzny nie jest trudne, ale wymaga znajomości tajników sztuki kulinarnej, dlatego dobrze skorzystać z rad i wskazówek doświadczonych mistrzów kuchni, znawców dziczyzny. W tej książce znajdziesz nie tylko 60 niezawodnych przepisów – opisanych krok po kroku – ale również propozycje, jak skomponować ucztę z dziczyzny i grzybów leśnych. Dowiesz się, jakie dodatki najlepiej pasują do dań ze zwierzyny płowej i czarnej, czym należy uzupełnić menu, by smakowało wybornie i jaki deser z leśnych owoców podać na zakończenie biesiadowania. Masz ochotę na wykwitną dziczyznę? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkryj niecodzienne rozkosze podniebienia. Na co dzień i od święta.
Poradnik Myśliwski Zwierzyna Drobna
Druga część cyklu zapoczątkowanego poradnikiem myśliwskim poświęconym zwierzynie grubej. Poradnik myśliwego zatytułowany Zwierzyna drobna przedstawia zwierzęta łowne; a konkretnie ssaki należące do grupy umownie zwanej zwierzyna drobną. Jest to podział łowiecki i obejmuje wszystkie zwierzęta łowne należące do drapieżników (lis, jenot, borsuk, kuna leśna i domowa, norka amerykańska, tchórz zwyczajny, szop pracz) oraz trzy inne gatunki: piżmak, zając szarak i dziki królik. Zwierzyna to różne gatunki ssaków i ptaków znajdujące się na aktualnej liście zwierząt łownych, czyli takie na które można w określonych okresach i po spełnieniu określonych warunków polować. Pojęcie dzikie zwierzęta jest szersze i obejmuje wszystkie ssaki i ptaki żyjące w stanie wolnym. Do zwierzyny zalicza się obecnie w Polsce 31 gatunków zwierząt dziko żyjących. Poszczególne gatunki zwierzyny można podzielić na trzy podstawowe grupy ze względu na masę ciała i znaczenie łowieckie: zwierzynę grubą, zwierzynę drobną; ssaki i ptactwo łowne. W podziale tym jest także miejsce dla indywidualnych specjalności myśliwych i zamiłowania do łowów na określone gatunki zwierzyny.
kupujesz wypełnij - formularz płacę
niezależnie od formy płatności
DANE DO PRZELEWU: P.P.H.U Najbar Mirosław ul.Batorego 24 43-100 Tychy ING BANK ŚLĄSKI 92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368
Dodano 2[zasłonięte]013-07 19:19JEST MOŻLIWOŚĆ WYSYŁKI KURIEREM- SIÓDEMKĄ. KOSZT TAKI WYNOSI PRZY PRZELEWIE 14 ZŁ, PRZY POBRANIU 15 ZŁ