Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MUSZTARDA NATURALNA BEZ KONSERWANTÓW OSTRA KCYŃSKA

04-02-2015, 11:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł     
Użytkownik FI_FI2
numer aukcji: 4964098279
Miejscowość Magnuszew
Wyświetleń: 14   
Koniec: 04-02-2015 11:05:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Musztarda Kcyńska Ostra 190g


Musztarda charakteryzuje się oryginalnym ostrym smakiem. Delikatna słodycz przechodzi w intensywną ostrość dzięki specjalnemu gatunkowi gorczycy oraz starannie dobranym przyprawom. Jej wyraźny i ostry smak doda charakteru wędlinom, serom oraz różnego rodzaju pieczonym mięsom.

Wyjątkowość Musztardy Kcyńskiej zawdzięczamy użyciu wyłącznie całych ziaren gorczycy najwyższej jakości, rozcieraniu ich za pomocą kamiennych młynów żarnowych oraz leżakowaniu musztardy w drewnianych beczkach dębowych. Wytwórnia opiera się na tradycyjnym procesie technologicznym z 1929 roku. Specjalizujemy się wyłącznie w produkcji musztardy.

Skład: woda, ocet, ziarna gorczycy białej, cukier, ziarna gorczycy czarnej, sól, przyprawy.


Przechowywać w pomieszczeniach suchych, w temperaturze od +2C do +20C.


Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie, konserwantów oraz przeciwutleniaczy.

Składniki alergenne : gorczyca.

Termin przydatności – 6 miesięcy.


JESTEŚMY OFICJALNYM PRZEDSTAWICIELEM HANDLOWYM WYTWÓRNI MUSZTARDY KCYŃSKIEJ GREWLING NA WOJEWÓDZTWO MAZOWIECKIE . ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY SKLEPY I HURTOWNIE W WOJEWÓDZTWIE MAZOWIECKIM


Wytwórnia Musztardy Kcyńskiej

Historia Musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku, były to jedne z najbardziej cenionych i poszukiwanych musztard w Polsce.

Swój doskonały smak oraz aromat zawdzięczały recepturze i sposobowi powstawania. W 2011 roku narodził się pomysł wznowienia produkcji najbardziej znanego kcyńskiego wyrobu. Firmie "Grewling" udało się odtworzyć linię produkcyjną, której używano w Kcyni. Zostały zakupione niemieckie maszyny z okresu międzywojennego, tj. roku 1929 oraz oryginalne, szwajcarskie młyny żarnowe, zwane cewami. Zrobione na specjalne zamówienie beczki z drewna dębowego (nieklejone i nielakierowane) dopełniają niezwykłości procesu wytwarzania. Zarówno technologia stosowana w naszej firmie, wykluczająca używanie jakichkolwiek konserwantów, barwników czy przeciwutleniaczy, jak długotrwały czas powstawania oraz stosowanie wyłącznie ziaren gorczycy białej i czarnej wraz ze świeżo zmielonymi przyprawami pozwalają uzyskać musztardę najwyższej jakości. Nasz w 100% naturalny wyrób jest oferowany konsumentowi ceniącemu produkty zdrowe.

Firma stale dąży do innowacji, aby znaleźć nowe, subtelne smaki, jednocześnie pozostając wiernym swojemu regionalnemu dziedzictwu.