Musztarda Kcyńska Pałucka 190g
Posiada aromatyczny zapach pochodzący z przypraw korzennych. Wyróżnia się smakiem ostrym . Pozwala na niecodzienne doznania smakowe. Znakomicie pasuje do sałatek, sosów oraz mięs.
Wyjątkowość Musztardy Kcyńskiej zawdzięczamy użyciu wyłącznie całych ziaren gorczycy najwyższej jakości, rozcieraniu ich za pomocą kamiennych młynów żarnowych oraz leżakowaniu musztardy w drewnianych beczkach dębowych. Wytwórnia opiera się na tradycyjnym procesie technologicznym z 1929 roku. Specjalizujemy się wyłącznie w produkcji musztardy. Skład: woda, ziarna gorczycy białej, ocet, ziarna gorczycy czarnej, cukier, sól, przyprawy.
Wyjątkowość Musztardy Kcyńskiej zawdzięczamy użyciu wyłącznie całych ziaren gorczycy najwyższej jakości, rozcieraniu ich za pomocą kamiennych młynów żarnowych oraz leżakowaniu musztardy w drewnianych beczkach dębowych. Wytwórnia opiera się na tradycyjnym procesie technologicznym z 1929 roku. Specjalizujemy się wyłącznie w produkcji musztardy.
Skład: woda, ziarna gorczycy białej, ocet, ziarna gorczycy czarnej, cukier, sól, przyprawy.
Przechowywać w pomieszczeniach suchych, w temperaturze od +2C do +20C.
Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie, konserwantów oraz przeciwutleniaczy.
Składniki alergenne : gorczyca.
Termin przydatności – 6 miesięcy.
JESTEŚMY OFICJALNYM PRZEDSTAWICIELEM HANDLOWYM WYTWÓRNI MUSZTARDY KCYŃSKIEJ GREWLING NA WOJEWÓDZTWO MAZOWIECKIE . ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY SKLEPY I HURTOWNIE W WOJEWÓDZTWIE MAZOWIECKIM
Wytwórnia Musztardy Kcyńskiej
Historia Musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku, były to jedne z najbardziej cenionych i poszukiwanych musztard w Polsce.
Swój doskonały smak oraz aromat zawdzięczały recepturze i sposobowi powstawania. W 2011 roku narodził się pomysł wznowienia produkcji najbardziej znanego kcyńskiego wyrobu. Firmie "Grewling" udało się odtworzyć linię produkcyjną, której używano w Kcyni. Zostały zakupione niemieckie maszyny z okresu międzywojennego, tj. roku 1929 oraz oryginalne, szwajcarskie młyny żarnowe, zwane cewami. Zrobione na specjalne zamówienie beczki z drewna dębowego (nieklejone i nielakierowane) dopełniają niezwykłości procesu wytwarzania. Zarówno technologia stosowana w naszej firmie, wykluczająca używanie jakichkolwiek konserwantów, barwników czy przeciwutleniaczy, jak długotrwały czas powstawania oraz stosowanie wyłącznie ziaren gorczycy białej i czarnej wraz ze świeżo zmielonymi przyprawami pozwalają uzyskać musztardę najwyższej jakości. Nasz w 100% naturalny wyrób jest oferowany konsumentowi ceniącemu produkty zdrowe.
Firma stale dąży do innowacji, aby znaleźć nowe, subtelne smaki, jednocześnie pozostając wiernym swojemu regionalnemu dziedzictwu.