
Musli pełnoziarniste z owocami TREK'N EAT 150g
producent: Trek'n Eat |
gwarancja: 2 lata |
kod produktu: TRE.GRA |
seria:2012/2013 |
Krótki opis
Musli pełnoziarniste z owocami TREK'N EAT 150g
Niektórzy nie wyobrażają sobie lepszego śniadania niż musli.
UWAGA!
W sklepie SEWEL znajdziesz takie marki jak:
Zapraszamy do sklepu internetowego!
Liczne promocje i rabaty!
Na tej aukcji kupujesz rozmiar: 150 g
Musli pełnoziarniste z owocami TREK'N EAT 150g
Kod: TRE.GRA
Opis:
Niektórzy nie wyobrażają sobie lepszego śniadania niż musli.
Sklep Sewel poleca ten produkt.
Sprawdzi
się ono świetnie także w czasie wypraw - zdrowe i chrupiące
pełnoziarniste płatki z dodatkiem pysznych owoców i orzechów pomogą się
rozruszać i dadzą energię na wiele godzin. Sklep sewel poleca ten produkt.
Waga: 150g
Ilość wody do dodania: 210 ml
Waga po przygotowaniu: 360g
Kalorie: 379kcal
Węglowodany: 59g/100g
Tłuszcz: 9,8g/100g
Białko: 12g/100g
Gluten: możliwy
Laktoza: możliwy
Technologie:

Nowe pojedyńcze porcje Trek'N Eat to do 50% więcej posiłku w jednym
opakowaniu. Dzięki temu otrzymujesz największe porcje na rynku w
najlepszej cenie! Nie wierzysz? Sprawdz sam!
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja
jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a
następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na
tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi
bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje
szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim
etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40
- 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten
właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane
jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
Zalety liofilizacji:
- produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze,
- proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne,
-
nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym
rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez
użycia konserwantów",
- duża oszczędność wody i gazu
- okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat


