Charakterystyka:
Tajna technologia proteiny wołowej pozwoliła Kaiowi Greene’owi dowalić mięcha i wygrać Arnold Classic 2009!
Kai Greene był obiektem testów, przeprowadzonych przez naukowców MuscleMeds. Eksperymenty dotyczyły opracowania formuł suplementów. Po zakończeniu badań ujawniono mediom wyniki oraz dopuszczono produkt do sprzedaży. Rezultat eksperymentu był wielkim sukcesem, a przełomem okazało się zastosowanie (obecnie najważniejszego w kulturystyce) makroskładnika – proteiny. Gdy naukowcy określili ilość spożywanych przez Kaia protein, doszli do wniosku, że kulturysta zrobił większe postępy, opierając swoją dietę na wołowinie, niż podczas przyjmowania białek serwatkowych i kazeiny. Kai osiągał znakomite przyrosty spożywając 2–3 kg wołowiny dziennie, jednak taka ilość czerwonego mięsa skutkowała rozstrojem żołądka. Niezadowalający był także poziom wchłanianego tłuszczu i cholesterolu, który przekraczał limit zakładany przez naukowców MuscleMeds. Eksperyment przyczynił się do powstania CARNIVOR, pierwszego na świecie izolatu białek wołowych, który stał się kluczowym czynnikiem przyrostu masy mięśniowej Kaia i na zawodach Arnold Classic pozwolił mu zgarnąć pierwsze miejsce.
Pierwszy na świecie izolat białek wołowych CARNIVOR jest o 350% bardziej skoncentrowany niż stek i znacznie bardziej skoncentrowany niż białko serwatkowe, przy czym nie zawiera ani grama tłuszczu czy cholesterolu!
CARNIVOR wykorzystuje najnowsze techniki ekstrakcji, hydrolizy i izolowania, dzięki czemu dostarcza mięśniom budującej mocy białek czerwonego mięsa z wyższym poziomem aminokwasów niż jakakolwiek proteina wykorzystująca serwatkę, soję, mleko czy jajka.
Anaboliczna Technologia Retencji Azotu (ANRT) powtórnie wykorzystuje aminokwasy i minimalizuje wydzielanie się amoniaku
ANRT jest największym przełomem w suplementach budujących mięśnie. Podczas gdy proteiny są niezwykle ważne w procesie wzrostu mięśni, paradoksalnie mogą się okazać czynnikiem hamującym przyrosty. Działa tu prosty mechanizm: więcej protein oznacza większą produkcję amoniaku, który hamuje rozwój masy, jeśli nie jest odpowiednio neutralizowany. ANRT jest zaawansowaną technologią, stworzoną do neutralizowania amoniaku i ponownego wykorzystania aminokwasów w anabolicznych ścieżkach, tworzących mięśnie poprzez zwiększoną retencję azotu.
20 razy więcej kreatyny niż w steku
Jedną z zalet wołowiny jest wysoka zawartość kreatyny. Wołowina jest jednym z najlepszych naturalnych źródeł tego związku. Aby wznieść aktywację anabolizmu i wypełnienie komórek mięśniowych na wyższy poziom, każda porcja CARNIVOR dostarcza 20 razy więcej kreatyny niż stek, wypełniając twoje mięśnie eksplozją siły i wzrostu.
Dodatek BCAA dla zwiększenia anabolizmu i redukcji katabolizmu
Aby jeszcze bardziej podnieść anaboliczną moc budowania mięśni, CARNIVOR zawiera ekstra dawkę BCAA (aminokwasów rozgałęzionych), która dodana do izolatu białek wołowych, pozytywnie wpływa na bilans azotowy, nasila syntezę protein, redukuje katabolizm i zmniejsza potreningowe zmęczenie.
- Zalecane dzienne dawkowanie:
- Dz. T.: Zmieszaj 1–2 miarki (zawierającą 23–46 g protein) z 250–500 ml zimnej wody. Pij 1–3 razy dziennie lub kiedy tylko potrzebujesz zwiększonej ilości białek. Proteina może się spienić po zmieszaniu.
- NT.: Zmieszaj 1–2 miarki (zawierającą 23–46 g protein) z 250–500 ml zimnej wody. Pij 1–3 razy dziennie lub kiedy tylko potrzebujesz zwiększonej ilości białek. Proteina może się spienić po zmieszaniu.
Suplement diety:
Nie może być stosowany jako zamiennik/substytut zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanego, dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed końcem: data na spodzie - boku opakowania.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Chronić przed światłem.
Zobacz też:
Uwagi:
Suplement diety / Dietetyczny środek specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla sportowców.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed końcem: data na spodzie lub boku opakowania (min. 3 miesiące przydatności do spożycia).
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C. Chronić przed światłem.
Zdjęcia przedmiotów prezentowane na aukcji są dostarczone przez producenta, w związku z tym zdjęcie może nie prezentować rzeczywistego wyglądu towaru, w wyjątkowych przypadkach, może się różnić formą opakowania.
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowrzechnianie opisów produktów zamieszczonych w sklepie BODYPAK.PL jest zabronione! Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)