MUS MIGDAŁOWY BIO 250 g - RAPUNZEL
Naturalna mieszanka wyłącznie z ekologicznych orzechów. Mus bogaty jest w wapń, magnez, żelazo, witaminy E, B2. Nie zawiera sztucznych konserwantów, emulgatorów i barwników. W temperaturze pokojowej nabiera delikatnej kremowej konsystencji, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem. Może być stosowany zamiast tradycyjnego masła czy margaryny. Polecamy również do sosów, dressingów, sałatek, wypieków, deserów, musli czy jogurtu. Produkt wegański. Rozwarstwienie musu jest zjawiskiem naturalnym.
Pozwól sobie na chwilę z naturą.
Skład:
zmielone migdały*(100%). *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 2663 kJ / 645 kcal
Tłuszcz - 56,0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 4,3 g
Węglowodany - 5,5 g
w tym cukry - 1,4 g
Błonnik - 14,0 g
Białko - 23,0 g
Sól - <0,1 g
Wapń - 261 mg (33% RDA)
Żelazo - 4,2 mg (33% RDA)
Magnez - 176 mg (47% RDA)
Witamina E - 28 mg (233% RDA)
Witamina B2 - 0,6 mg (43% RDA)
Informacja alergenna
Produkt zawiera migdały.
Produkt może zawieraś śladowe ilości orzeszków ziemnych,
sezamu oraz innych orzechów.
Zróbmy krok w stronę natury już dziś.