Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Multimierz Sopot

23-05-2014, 14:29
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 13.40 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 13.40 zł     
Użytkownik esencjesmaku_pl
numer aukcji: 4179508852
Miejscowość Sopot
Licytowało: 1    Wyświetleń: 12   
Koniec: 23-05-2014 14:03:34
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

"

..:: O mnie ::.. ..:: Moje aukcje ::.. ..:: Moje komentarze ::.. ..:: Napisz do mnie ::..

Wysyłka - Poczta Polska
List polecony priorytet
1 szt. 9,00 zł
List polecony ekonomiczny
1 szt. 5,80 zł
Wysyłka - Kurier
Paczka

Do 29 kg

Pobranie

15,00 zł

+3,69zł

Dane do przelewu
Esencje Smaku
Numer konta:
19 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 395869
Kontakt
GG: 49[zasłonięte]420
tel: 690-[zasłonięte]-092
[zasłonięte]@esencjesmaku.pl
adres: Sopot
Pracujemy w godzinach 8-16
Po potwierdzeniu telefonicznym ,możliwy odbiór osobisty: pn - pt
9:00 - 14:00


Multimierz

Opis produktu:
Multimierz - wskaźnik służący do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej wyrażonego w g/l lub w stopniach Ballinga oraz do określenia potencjalnej zawartości alkoholu w winie lub piwie (%).

Jeden stopień Ballinga (1°Blg) odpowiada w przybliżeniu 10g cukru w 1l soku (moszczu).
Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C.


BADANIE MOSZCZU

W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić do 2/3 wysokości analizowanym moszczem lub brzeczką piwną. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie, nie dotykał dna i ścianek probówki.
Przykład:

Załóżmy, że odczyt wyniósł dla badanego moszczu 20 stopni Blg, co odpowiada zawartości 200g/l cukru i oznacza, że potencjalna zawartość alkoholu w winie wynosić będzie 9,6 %.

UWAGA:

Dla ułatwienia, na skali zaznaczono różnymi kolorami zakresy początkowych stężeń cukru w moszczu, dla różnego rodzaju win, które chcemy otrzymać:
- obszar bordowy (22 - 25 Blg°) - wina deserowe (słodkie),
- obszar żółty (15 - 22 Blg°) - wina stołowe (wytrawne),
Dla prawidłowego przebiegu fermentacji ważnym jest by stężenie cukru przed jej rozpoczęciem NIE przekroczyło22 do 25 Blg°. Jeżeli preferujesz wina bardzo słodkie dodawaj cukier w kilku porcjach np.: w 1, 5 i 12-tym dniu fermentacji. Wino można również dosłodzić po zakończeniu fermentacji.

BADANIE BRZECZKI PIWNEJ
Pomiaru zawartości cukru w brzeczce piwnej dokonuje się w analogiczny sposób jak dla nastawu wina. Na skali zaznaczono zakres zalecanych początkowych stężeń cukru w brzeczce kolorem bursztynowym (8 - 10 Blg°). Fermentację brzeczki piwnej uznaje się za zakończoną gdy odczyt mieści
się w przedziale oznaczonym kolorem zielonym (0 - 2 Blg°).

 

 

PO UZGODNIENIU TELEFONICZNYM MOŻLIWOŚĆ ODEBRANIA ZAMÓWIENIA  NA TERENIE SOPOTU OSOBIŚCIE - SZYBKO I BEZ OPŁAT. DZWOŃ POD NR  TEL. 690 [zasłonięte] 092


PAMIĘTAJ ZAMAWIAJĄC U NAS ZAWSZE OTRZYMASZ WYBRANY TOWAR


SPRAWDZ PRODUKTY NA INNYCH NASZYCH AUKCJACH



ZAPRASZAMY.
000"