Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Multimierz Pomiar Stężenia Cukru I Alkoholu !!!!!

25-06-2012, 18:30
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 9.50 zł     
Użytkownik fhuop
numer aukcji: 2417533357
Miejscowość Nowy Żmigród
Zostało sztuk: 100    Wyświetleń: 22   
Koniec: 13-07-2012 00:10:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wysyłka następuje w ciągu 24h. Po zakupie towaru i wybraniu sposobu wysyłki i zapłaty. Wysyłamy poprzez : Kuriera K-EX    & Pocztę Polska

Numer rachunku : 39 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 318449 (Alior Bank S.A.) Proszę w nazwie przelewu uiścić nick, adres i nazwę wraz z numer aukcji. 

Telefon : 518[zasłonięte]588   Gadu Gadu:[zasłonięte]93693      Poczta: [zasłonięte]@wp.pl

Witam Serdecznie Na Mojej Aukcji

I Prezentuje Niniejszym:


Multimierz Pomiar Stężenia Cukru I Pocęnt Alkoholu


!!!_POLECAM_!!!


 

 



 


 

Opis Produktu:

Nowość na rynku!
Wskaźnik służący do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej wyrażonego w g/l lub w stopniach Ballinga oraz do określenia potencjalnej zawartości alkoholu w winie lub piwie (%).
Jeden stopień Ballinga (1°Blg) odpowiada w przybliżeniu 10g cukru w 1l soku (moszczu).
Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C.

GŁÓWNE ELEMENY MIERNIKA
- pływak (areometr) z naniesionymi trzema skalami (dla stężenia cukru g/l oraz w stopniach Blg); oraz potencjalnej zawartości alkoholu w %,
- probówka - do przeprowadzenia pomiaru,

BADANIE MOSZCZU
W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić do 2/3 wysokości analizowanym moszczem lub brzeczką piwną. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie, nie dotykał dna i ścianek probówki.
Przykład:
Załóżmy, że odczyt wyniósł dla badanego moszczu 20 stopni Blg, co odpowiada zawartości 200g/l cukru i oznacza, że potencjalna zawartość alkoholu w winie wynosić będzie 9,6 %.

UWAGA:
Dla ułatwienia, na skali zaznaczono różnymi kolorami zakresy początkowych stężeń cukru w moszczu, dla różnego rodzaju win, które chcemy otrzymać:
- obszar bordowy (22 - 25 Blg°) - wina deserowe (słodkie),
- obszar żółty (15 - 22 Blg°) - wina stołowe (wytrawne),
Dla prawidłowego przebiegu fermentacji ważnym jest by stężenie cukru przed jej rozpoczęciem NIE przekroczyło22 do 25 Blg°. Jeżeli preferujesz wina bardzo słodkie dodawaj cukier w kilku porcjach np.: w 1, 5 i 12-tym dniu fermentacji. Wino można również dosłodzić po zakończeniu fermentacji.

BADANIE BRZECZKI PIWNEJ
Pomiaru zawartości cukru w brzeczce piwnej dokonuje się w analogiczny sposób jak dla nastawu wina. Na skali zaznaczono zakres zalecanych początkowych stężeń cukru w brzeczce kolorem bursztynowym (8 - 10 Blg°). Fermentację brzeczki piwnej uznaje się za zakończoną gdy odczyt mieści się w przedziale oznaczonym kolorem zielonym (0 - 2 Blg°).

Wymiary:

Szerokość: 2cm
Głębokość: 2cm
Wysokość: 25cm

!!!WAŻNE!!!
Wysyłka Kurierska Nie Zawiera Awizacji (Koszt Awizacji 3zł)
Proszę O Przeczytanie Strony O Mnie.
Produkt fabrycznie nowy i oryginalnie zapakowany.
Na sprzedany towar wystawiam paragon lub fakturę-Według życzenia.
U nas masz pewność że kupujesz ORYGINALNY produkt.

Pozdrawiam I Miłego Dnia Życzę.