Krótki opis modelu
Multicooker RMC-M4502 — jeszcze jedno urządzenie wielofunkcyjne do Państwa kuchni od firmy REDMOND.
Dany model multicookera spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników i doskonale odpowiada wysokiemu poziomowi współczesnego życia. Kompaktowość, wygoda obsługi urządzenia, stylowy wygląd i funkcjonalnie dobrane programy automatyczne, bez wątpienia i Państwu przyniosą wiele radości.
Elementem, który wyróżnia multicooker RMC-M4502 jest specjalny program "MULTI-COOK". Program umożliwia samodzielne ustawianie czasu i temperatury przygotowywania potrawy, tym samym czyniąc możliwym zaadaptowanie do przygotowania w multicookerze praktycznie każdego dania. Dzięki multicookerowi REDMOND RMC-M4502 na Państwa stole pojawi się wiele wykwintnych potraw, które wzbogacą nie tylko codzienny jadłospis, ale też np. świąteczne menu.
Multicooker Redmond RMC-M4502
Programy i funkcje
Proces przygotowywania potrawy w multicookerze REDMOND RMC-M4502 jest w pełni zautomatyzowany.
34 programy (16 automatycznych i 18 z ustawieniami konfigurowanymi ręcznie) pozwolą przyrządzać rozmaite potrawy z mięs, drobiu, ryb i owoców morza, dania wegetariańskie, fondue, gotować kasze, zupy, makarony, smażyć na głębokim oleju, przygotowywać rozmaite wypieki, desery, napoje, przekąski oraz domowy jogurt, maślankę, czy np. konserwować produkty. Ogrzewanie 3D misy pozwala zachować wszystkie wartościowe składniki odżywcze produktów.
Największą zaletą multicookera RMC-M4502 jest uniwersalny program "MULTI-COOK", który umożliwi przygotowanie praktycznej każdej potrawy.
Nieoceniona jest także pożyteczność dodatkowych funkcji, jak podtrzymywanie ciepła i możliwość opóźnienia startu. Kolorowa książka kucharska „100 przepisów”, znajdująca się w zestawie z multicookerem, okaże się wspaniałym pomocnikiem podczas przygotowywania śniadania, obiadu lub kolacji.
"MULTI-COOK"
Elementem, który wyróżnia multicooker REDMOND RMC-M4502 od innych dostępnych na rynku urządzeń jest program "MULTI-COOK".
Już sama nazwa zdradza wszystkie zalety używania programu, dzięki któremu klasyczną metodą możemy przygotować
rozmaite potrawy z praktycznie każdego produktu.
Program czyni wyjątkowym szeroki zakres temperatur — od 40° do 160°С z dokładnością ustawień do 20°С i czas przygotowywania
potrawy w zakresie od 5 minut do 12 godzin z dokładnością ustawień do 5 minut. Używając programu "MULTI-COOK", oprócz standardowego wyboru potraw,
które oferują zwykłe multicookery, istnieje możliwość przygotowywania rozmaitych posiłków dla dzieci, jogurtów, twarogu, fondue, frytek, nuggetsów, pieczenia chleba, pasteryzacji i sterylizacji, przygotowywania domowych zapasów żywności.
34 PROGRAMY PRZYGOTOWYWANIA POTRAW
Multicooker REDMOND RMC-M4502 oferuje 34 programy: 16 automatycznych i 18 z ustawieniami konfigurowanymi ręcznie, otwierając przed użytkownikami praktycznie nieograniczone możliwości.
Każdy z 16 programów, oferowanych przez multicooker REDMOND RMC-M4502 posiada optymalnie ustawiony czas, który uruchamia się automatycznie. Istnieje również możliwość ręcznej konfiguracji czasu pracy urządzenia.
- Program „QUICK COOK" („GOTOWANIE EKSPRESOWE”)
przeznaczony do przygotowywania ryżu, kaszy gryczanej i kasz na sypko. Zakres ustawień czasu przygotowywania potrawy wynosi od 5 minut do 1 godz. 30 minut z dokładnością ustawień do 5 minut. Domyślny czas pracy programu - 25 minut.
- Program „STEAM" („GOTOWANIE NA PARZE”)
posiada trzy fabrycznie ustawione czasy przygotowywania potraw (dla warzyw, ryb i mięs), a także umożliwia samodzielne określenie czasu przygotowywania potraw w zakresie od 5 do 60 minut z dokładnością ustawień do 1 minuty. Program przeznaczony jest do przygotowywania posiłków dietetycznych z mięs, drobiu, ryb. Dzięki programowi przygotujemy także kotlety, dodatki oraz potrawy, jak np. gołąbki. Program jest optymalny dla osób przestrzegających zasad racjonalnego żywienia i unikających dodatków do żywności.
- Program „STEW" („DUSZENIE”)
przeznaczony jest do duszenia mięsa, ryb, warzyw, przygotowania potraw w galarecie, galaret i innych potraw, wymagających długiej obróbki cieplnej. Domyślny czas pracy programu - 1 godzina, ale istnieje możliwość ręcznej konfiguracji ustawienia czasu pracy programu w zakresie od 10 minut do 12 godzin z dokładnością ustawień do 5 minut.
- Program „PASTA" („MAKARON”)
przeznaczony jest do gotowania makaronu, parówek, pierożków i innych półfabrykatów. Istnieje również możliwość ręcznej konfiguracji ustawień czasu przygotowywania potrawy w zakresie od 2 do 20 minut z dokładnością ustawień do 1 minuty. Odliczanie ustawionego czasu pracy urządzenia, rozpoczyna się dopiero po zagotowaniu się wody (multicooker zasygnalizuje moment włożenia produktów).
- Program „FRY" („SMAŻENIE”)
Program pozwala dokonać wyboru jednego trybu pracy spośród trzech ustawień fabrycznych (dla warzyw, ryb, mięsa). Istnieje również możliwość ręcznej konfiguracji ustawień czasu przygotowywania potrawy w zakresie od 5 do 60 minut z dokładnością ustawień do 1 minuty. Program przeznaczony jest do przygotowywania steków, befsztyków i innych potraw mięsnych, drobiowych i rybnych. Możliwe jest także smażenie warzyw, grzybów, ziemniaków i przygotowywanie rozmaitych dodatków.
- Program „COOK" („ZWYKŁE GOTOWANIE”)
Program jest zalecany do gotowania różnego rodzaju pilawu. Temperatura pracy programu, specjalnie opracowana z myślą o przygotowywaniu tej popularnej na całym świecie potrawy, pozwala osiągać fascynujące rezultaty. Zakres ustawień czasu przygotowywania potrawy – od 30 minut do 2 godzin z dokładnością ustawień do 1 minuty. Domyślny czas pracy programu - 1 godzina.
- Program „OATMEAL„ („KASZA”)
Przeznaczony jest do gotowania rozmaitych kasz na mleku. Istnieje możliwość ręcznej konfiguracji ustawienia czasu pracy programu w zakresie od 5 minut do 1 godz. 30 min. z dokładnością ustawień do 1 minuty. Temperatura pracy programu zmniejsza do minimum ryzyko wykipienia mleka.
- Program „SOUP" („ZUPA”)
Przeznaczony jest do przygotowywania rozmaitych pierwszych dań (rosół, barszcz, zupa ogórkowa, kapuśniak, żurek, zupa warzywna itp.), a także kompotów, napojów. Zakres ustawień czasu przygotowywania potrawy wynosi od 10 minut do 6 godzin z dokładnością ustawień do 5 minut. Domyślny czas pracy programu - 1 godzina. Wszystkie produkty, niezbędne do przygotowania zupy, można umieścić w misie multicookera jednocześnie, toteż dla danego programu najwygodniej jest stosować funkcję „Opóźniony start”.
- Program „CAKE" („WYPIEKI”)
Przeznaczony jest do pieczenia keksów, biszkoptów, rozmaitych ciast z farszem słodkim lub słonym, zapiekanek twarogowych i warzywnych, omletów. Istnieje możliwość ustawienia czasu pracy programu w zakresie od 30 minut do 4 godzin z dokładnością ustawień do 5 minut. Domyślny czas pracy programu - 1 godzina.
OGRZEWANIE 3D (ogrzewanie z każdej strony)
Trzy elementy grzewcze, znajdujące się w multicookerze REDMOND RMC-M4502, rozmieszczone są w taki sposób, aby zapewnić wszechstronne
i równomierne ogrzewanie produktu w misie. Pozwala to dobrać optymalną temperaturę przygotowywania potrawy w zależności od programu,
zminimalizować ryzyko przypalenia się posiłku i pozbyć się nadmiernego kondensatu, tym samym osiągając możliwie najlepszy rezultat.
PODTRZYMYWANIE TEMPERATURY GOTOWYCH POTRAW (PODGRZEWANIE AUTOMATYCZNE)
Multicooker REDMOND RMC-M4502 wyposażony został w funkcję podtrzymywania temperatury gotowej potrawy do 24 godzin, co pozwala zachować ciepły obiad lub kolację przez długi czas.
FUNKCJA ODGRZEWANIA POTRAW
Dana funkcja umożliwia odgrzanie gotowego posiłku, nawet zaraz po wyjęciu z lodówki.
OPÓŹNIENIE STARTU PROGRAMU
Funkcja opóźnionego startu pozwala na uruchomienie procesu przygotowywania potrawy z opóźnieniem do 24 godzin. Przydatność funkcji jest nie do ocenienia jeżeli np. spodziewamy się gości lub zależy nam, aby posiłek był gotowy na śniadanie.
KSIĄŻKA "100 PRZEPISÓW"
Zespół kucharzy firmy REDMOND opracował barwnie ilustrowaną książkę kucharską, zawierającą 100 przepisów. Wszystkie przepisy zostały zaadaptowane z myślą o wykorzystaniu przy użyciu multicookera REDMOND RMC-M4502. Każdy przepis zawiera szczegółowe wskazówki w kwestii zestawienia i liczby składników, a także instrukcję krok po kroku, podążając za którą, osiągnięcie naszych rezultatów jest na wyciągnięcie ręki.
Profesjonalni kucharze już docenili wartość multicookera REDMOND RMC-M4502 i polecają go wszystkim, którzy poważnie traktują kwestie zdrowego odżywiania.