Krótki opis modelu
Dany model posiada wszystko, co niezbędne: 10 automatycznych programów przygotowywania potraw,
funkcję opóźnionego startu, podgrzewania automatycznego.
Jeżeli są Państwo zainteresowania zakupem urządzenia, łączącego funkcjonalność z nowoczesnym wyglądem, multicooker REDMOND RMC-M4500 jest dokładnie tym, czego Państwo szukają. RMC-M4500 to średniobudżetowy wariant multicookera firmy REDMOND dla praktycznych ludzi.
Multicooker Redmond RMC-M4500
Programy i funkcje
Multicooker REDMOND RMC-M4500 oferuje 10 programów automatycznych do przygotowywania potraw. Dla wygody użytkowania urządzenia każdy program oferuje określony sposób obróbki żywności i przeznaczony jest dla danego produktu.
Zakres czasu z ustawieniami konfigurowanymi ręcznie w wielu programach zaczyna się od 5–10 minut, co pozwala uruchomić program na krótki czas i dogotować potrawę, jeżeli nie przygotowała się ona należycie w określonym czasie.
10 PROGRAMÓW AUTOMATYCZNYCH
- Program „DUSZENIE”
Pzeznaczony do duszenia warzyw, mięs, drobiu i owoców morza.
- Program „GOTOWANIE”
Przeznaczony do gotowania warzyw i roślin strączkowych.
- Program „JOGURT”
Przeznaczony do przygotowywania domowego jogurtu.
- Program „KASZA NA MLEKU”
Przeznaczony do gotowania kaszek mlecznych.
- Program „PARA”
Przeznaczony do przygotowywania produktów na parze: warzyw, ryb, mięs, potraw dietetycznych i wegetariańskich, posiłków dla dzieci
- Program „PILAW”
Przeznaczony do przygotowywania różnego rodzaju pilawu.
- Program „RYŻ / KASZE”
Przeznaczony m.in. do gotowania ryżu oraz kasz na sypko,
- Program „SMAŻENIE”
Przeznaczony do smażenia mięs, warzyw, drobiu, owoców morza.
- Program „WYPIEKI”
zaleca się do pieczenia biszkoptów, zapiekanek, ciast z farszem słodkim lub słonym z ciasta drożdżowego lub francuskiego.
- Program „ZUPA”
Przeznaczony do przygotowywania różnorodnych zup (zupa pomidorowa, rosół, zupa ogórkowa,kapuśniak, krupnik, barszcz, grochówka, żurek, zupa szczawiowa,zupy-kremy, zupy-puree) oraz gotowania galarety, a także kompotów i napojów.
DODATKOWE MOŻLIWOŚCI
Oprócz możliwości przygotowywania w multicookerze REDMOND RMC-M4500 typowych potraw, programy automatyczne mogą być używane do przygotowywania fondue, wyrastania ciasta, gotowania posiłków dla dzieci. Dodatkowo multicooker RMC-M4500 może służyć do sterylizacji i pasteryzacji, co jest niezwykle przydatne, kiedy mamy pod opieką malucha. Urządzenie pomoże także przygotować domowe konserwy.
FUNKCJA PODTRZYMYWANIA TEMPERATURY GOTOWYCH POTRAW (PODGRZEWANIE AUTOMATYCZNE)
Multicooker REDMOND RMC-M4500 wyposażony został w funkcję podtrzymywania temperatury gotowej potrawy, co pozwala zachować gorący posiłek, np. obiad lub kolację przez długi czas.
FUNKCJA ODGRZEWANIA POTRAW
Multicooker REDMOND RMC-M4500 umożliwia odgrzewanie zimnych potraw do temperatury 70°–75°С. Temperatura ta może być podtrzymywana do 24 godzin.
OPÓŹNIENIE STARTU PROGRAMU
Funkcja opóźnionego startu pozwala na uruchomienie procesu przygotowywania potrawy z opóźnieniem do 24 godzin. Wystarczy ustawić czas na minutniku i potrawa zawsze będzie gotowa na czas. Przydatność funkcji jest nie do ocenienia jeżeli np. spodziewamy się gości lub zależy nam, aby posiłek był gotowy na śniadanie.
WYGODA W UŻYTKOWANIU I KONSERWACJI
Multicoocer REDMOND RMC-M4500 jest urządzeniem dość kompaktowym, a dzięki wygodnej rączce urządzenie można wygodnie transportować. Zawór ujścia pary i wewnętrzna aluminiowa pokrywa zdejmują się bardzo łatwo, dzięki czemu utrzymanie multicookera w czystości jest niezwykle komfortowe.
KSIĄŻKA "100 PRZEPISÓW"
Zespół kucharzy firmy REDMOND opracował barwnie ilustrowaną książkę kucharską, zawierającą 100 przepisów na różnorodne dania. Wszystkie przepisy zostały zaadaptowane z myślą o wykorzystaniu ich z użyciem multicookera REDMOND RMC-M4500. Każdy przepis zawiera szczegółowe wskazówki w kwestii zestawienia i liczby składników, a także instrukcję krok po kroku, podążając za którą, osiągnięcie doskonałych rezultatów jest na wyciągnięcie ręki.