Multicooker REDMOND RMC-M30
Multicooker REDMOND RMC-M30 idealnie pasuje dla dużej rodziny — w zestawie znajduje się misa o pojemności 6 litrów. Atutem multicookera REDMOND RMC-M30 jest nie tylko możliwość przygotowywania rozmaitych i pełnowartościowych potraw. Urządzenie pozwoli także zaoszczędzić czas, który do tej pory traciliście Państwu w kuchni oraz zwiększyć powierzchnię pomieszczenia, łącząc w sobie funkcje kuchenki, piekarnika, parowaru, wypiekacza do chleba, urządzenia do gotowania jajek, urządzenia do gotowania ryżu, kaszy i innych urządzeń kuchennych. 10 programów automatycznych umożliwia przygotowywanie potraw w różnorodny sposób — od delikatnego gotowania na parze, przez smażenie, na zapiekaniu skończywszy. Docenią Państwo również funkcje opóźnionego startu i podgrzewania automatycznego gotowych potraw.
|
Proces przygotowywania potraw w multicookerze jest w pełni zautomatyzowany: 10 programów umożliwia przygotowywanie rozmaitych potraw, w tym potraw z mięs, drobiu, ryb i owoców morza, posiłków wegetariańskich, gotowanie kasz, zup, jarzyn, makaronów, garnirunku, pilawu, robienie wypieków, deserów, przygotowywanie napojów. Funkcjonalność urządzenia uzupełnia tryb podtrzymywania ciepła potrawy i tryb opóźnionego startu. Teraz z łatwością zadowolą Państwo swoich bliskich gorącym śniadaniem, smakowitym obiadem lub szybko przygotują kolację na przyjście gości.
10 PROGRAMÓW AUTOMATYCZNYCH
Multicooker REDMOND RMC-M30 oferuje 10 automatycznych programów przygotowywania potraw. Dla wygody użytkowania urządzenia wszystkie programy zorientowane są na określony sposób obróbki żywności i rodzaj produktu.
- Program „PARA / GOTOWANIE” przeznaczony jest do przygotowywania potraw dietetycznych i posiłków dla dzieci, mięsa na parze, drobiu, ryb, kotletów, garnirunków, a także do gotowania warzyw do garnirunków i sałatek. Program jest optymalny dla osób przestrzegających zasad racjonalnego żywienia i unikających dodatków do żywności.
- Program „KASZA MLECZNA / DESERY” przeznaczony jest do przygotowywania kasz na mleku z rozmaitych rodzajów kasz, a także konfitur, dżemów, galaretek i innych deserów.
- Program „KASZA GRYCZANA” przeznaczony jest do przygotowywania gryki zarówno, jako kaszy, jak i garnirunku.
- Program „ZUPA / ROŚLINY STRĄCZKOWE” przeznaczony jest do gotowania pierwszych dań, kompotów, marynat, a także do gotowania soczewicy, fasoli, grochu i innych roślin strączkowych.
- Program „SMAŻENIE” pomoże Państwu przygotować ulubione potrawy o równie wspaniałym smaku – steki, befsztyki, kotlety schabowe, smażoną rybę lub smażone mięso o równie wspaniałym smaku, bez pryskania tłuszczu i przypieczonych naczyń.
- Program „RYŻ / KASZE” przeznaczony jest do przygotowywania sypkich dodatków z ryżu i kasz.
- Program „PILAW” przeznaczony jest do przygotowywania pilawu z mięsa, kurczaka, ryby i owoców morza.
- Program „DUSZENIE / GALARETA” przeznaczony jest do duszenia mięsa, drobiu, owoców morza, a także przygotowywania galarety i rozmaitych potraw w galarecie.
- Program „WYPIEKI / CHLEB” przeznaczony jest do pieczenia keksów, biszkoptów, tortów, zapiekanek twarogowych i warzywnych, omletów, ciast z farszem słodkim lub słonym, a także do pieczenia różnorodnych rodzajów chleba.
- Program „JOGURT / CIASTO” przeznaczony jest do przygotowywania domowego jogurtu, a także służy jako program do wyrastania ciasta.
FUNKCJA ODGRZEWANIA POTRAW
Funkcja umożliwia odgrzewanie gotowych potraw, nawet zaraz po wyjęciu z lodówki.
PODTRZYMYWANIE TEMPERATURY GOTOWYCH POTRAW (PODGRZEWANIE AUTOMATYCZNE)
Multicooker REDMOND RMC-M30 wyposażony został w funkcję podgrzewania automatycznego, która uruchamia się automatycznie po zakończeniu procesu przygotowywania potrawy, czyniąc potrawę ciepłą przez długi czas. Funkcja powinna być wykorzystywana rozsądnie – zbyt długie ogrzewanie potrawy sprawi, że będzie ona przesuszona.
OPÓŹNIENIE STARTU PROGRAMU
Funkcja opóźnionego startu umożliwia przygotować potrawę na daną godzinę z możliwością opóźnienia startu do 24 godzin. Wystarczy ustawić minutnik i potrawa będzie gotowa na czas. Doskonale sprawdzi się, gdy będziemy np. oczekiwać gości.
KSIĄŻKA KUCHARSKA, ZAWIERAJĄCA 100 PRZEPISÓW
Zespół kucharzy firmy REDMOND opracował barwnie ilustrowaną książkę kucharską, zawierającą 100 przepisów kulinarnych, które zostały zaadaptowane z myślą o wykorzystywaniu ich z użyciem multicookera REDMOND RMC-M30. Każdy przepis zawiera szczegółowe wskazówki w kwestii zestawienia i liczby składników, a także instrukcję krok po kroku, podążając za którą, osiągnięcie naszych rezultatów jest na wyciągnięcie ręki.
Smacznego!
Dane techniczne:
- Moc: 900 W
- Napięcie: 220-240 V, 50 Hz
- Pojemność misy: 6 L
- Powłoka misy: antyadhezyjna
- Wyświetlacz: LED, cyfrowy
- Technologia przygotowywania potraw: obróbka cieplna bez ciśnienia
- Regulacja czasu przygotowywania: TAK
- Zdejmowany zawór wypuszczania pary: TAK
- Kolor: biały + metalik
- Wymiary opakowania (długość - szerokość - wysokość): 30 х 30 х 32 cm
- Waga (w opakowaniu): 4,1 kg
- Ilość programów: 10 automatycznych
Programy automatyczne:
- JOGURT / CIASTO
- KASZA GRYCZANA
- RYŻ / KASZE
- KASZA MLECZNA / DESERY
- PILAW
- PARA / GOTOWANIE
- DUSZENIE / GALARETA
- SMAŻENIE
- ZUPA / ROŚLINY STRĄCZKOWE
- WYPIEKI / CHLEB
Funkcje:
- Funkcja podtrzymywania temperatury gotowych potraw (podgrzewanie automatyczne) TAK, do 24 godz.
- Funkcja odgrzewania potraw TAK, do 24 godz.
- Funkcja opóźnionego startu TAK, do 24 godz.
W zestawie:
- multicooker z umieszczoną wewnątrz misą
- naczynie do przygotowywania potraw na parze
- szklanka z podziałką
- chochla
- łyżka płaska
- uchwyt na chochlę / łyżkę płaską
- kabel zasilający
- instrukcja obsługi
- książka serwisowa
- książka kucharska "100 przepisów”
Dodatkowe możliwości: - pieczenie chleba
- wyrabianie ciasta
- przygotowanie jogurtu
- przygotowanie fondue
- pasteryzacja produktów ciekłych
- sterylizacja naczyń
- przygotowanie produktów do konserwacji
- Gwarancja 24 miesięcy
|