Proces
przygotowywania potraw w multicookerze jest w pełni zautomatyzowany: 10
programów umożliwia przygotowywanie rozmaitych potraw, w tym
potraw z mięs, drobiu, ryb i owoców morza,
posiłków wegetariańskich, gotowanie kasz, zup, jarzyn,
makaronów, garnirunku, pilawu, robienie wypieków,
deserów, przygotowywanie napojów. Funkcjonalność
urządzenia uzupełnia tryb podtrzymywania ciepła potrawy i tryb
opóźnionego startu. Teraz z łatwością zadowolą Państwo
swoich bliskich gorącym śniadaniem, smakowitym obiadem lub szybko
przygotują kolację na przyjście gości.
10
PROGRAMÓW AUTOMATYCZNYCH
Multioocoker
REDMOND RMC-M10 oferuje 10 automatycznych programów
przygotowywania potraw.
Dla wygody użytkowania urządzenia każdy program oferuje określony
sposób obróbki żywności i przeznaczony jest dla
konkretnego produktu.
- Program
„PARA / GOTOWANIE” przeznaczony jest do
przygotowywania potraw dietetycznych i potraw dla dzieci z gotowanego
mięsa, drobiu i ryb. Dzięki programowi przygotujemy także kotlety,
garnirunki oraz potrawy takie jak manty, czy chinkali. Program jest
optymalny dla osób przestrzegających zasad racjonalnego
żywienia i unikających dodatków do żywności.
- Program
„KASZA NA MLEKU / DESERY” przeznaczony jest do
przygotowywania kaszek mlecznych, a także konfitur dżemów,
galaretek i innych deserów.
- Program
„KASZA GRYCZANA” przeznaczony jest do
przygotowywania gryki, zarówno, jako kaszy i garnirunku.
- Program
„ZUPA / STRĄCZKOWE” przeznaczony jest do gotowania
pierwszych dań, kompotów, soczewicy, fasoli, grochu i innych
roślin strączkowych, a także przygotowywania marynat.
- Program
„SMAŻENIE” pomoże Państwu przygotować ulubione
potrawy o równie wspaniałym smaku – steki,
befsztyki, kotlety schabowe, smażoną rybę lub smażone mięso, bez
pryskania tłuszczu i przypieczonych naczyń.
- Program
„RYŻ / KASZE” przeznaczony jest do przygotowywania
sypkich dodatków z kasz i ryżu.
- Program
„PILAW” przeznaczony jest do przygotowywania pilawu
z mięsa, kurczaka, ryb i owoców morza.
- Program
„DUSZENIE / GALARETA” przeznaczony jest do duszenia
mięsa, drobiu, owoców morza, a także do przygotowywania
galarety i dań w galarecie.
- Program
„WYPIEKANIE / CHLEB” zaleca się do pieczenia
keksów, biszkoptów, rozmaitych, zapiekanek
twarogowych i warzywnych, omletów, ciast z farszem słodkim
lub słonym i tortów, a także do pieczenia rozmaitych
rodzajów chleba.
- Program
„JOGURT / CIASTO” przeznaczony jest do
przygotowywania domowego jogurtu, a także do wyrabiania ciasta.
Dzięki
wyjątkowej technologii obróbki cieplnej
produktów, jaką oferuje multicooker REDMOND RMC-M10, dla
każdej potrawy dobrany został optymalny czas przygotowywania.
Sterowanie mikroprocesorowe urządzenia automatycznie kontroluje
obróbkę cieplną produktów, co gwarantuje
oszczędny sposób przygotowywania potraw i pozwala zachować w
produktach wszystkie witaminy i mikroelementy.
FUNKCJA ODGRZEWANIA POTRAW
Dana funkcja umożliwia odgrzanie gotowego posiłku,
nawet zaraz po wyjęciu z lodówki.
PODTRZYMYWANIE TEMPERATURY GOTOWYCH POTRAW (PODGRZEWANIE AUTOMATYCZNE)
Multicooker REDMOND RMC-M10 wyposażony został w
funkcję podtrzymywania temperatury gotowej potrawy (podgrzewanie
automatyczne), co pozwala zachować gorący posiłek, np. obiad lub
kolację, przez wiele godzin. Funkcję należy stosować rozsądnie, gdyż
zbyt długie podgrzewanie posiłku może spowodować, iż potrawa będzie
zbyt sucha.
OPÓŹNIENIE STARTU PROGRAMU
Funkcja opóźnionego startu pozwala na
uruchomienie procesu przygotowywania potrawy z opóźnieniem
do 24 godzin. Wystarczy ustawić czas na minutniku i potrawa zawsze
będzie gotowa na czas. Przydatność funkcji jest nie do ocenienia jeżeli
np. spodziewamy się gości lub zależy nam, aby posiłek był gotowy na
śniadanie.
KSIĄŻKA KUCHARSKA ZE 100 PRZEPISAMI
Zespół kucharzy firmy REDMOND opracował
barwnie ilustrowaną książkę kucharską, zawierającą 100 przepisy na
różnorodne dania. Wszystkie przepisy zostały zaadaptowane z
myślą o wykorzystaniu ich z użyciem multicookera REDMOND RMC-M10. Każdy
przepis zawiera szczegółowe wskazówki w kwestii
zestawienia i liczby składników, a także instrukcja krok po
kroku, podążając za którą, osiągnięcie naszych
rezultatów jest na wyciągnięcie ręki.
Dane
techniczne:
- Moc: 500 W
- Napięcie:
220-240
V, 50 Hz
- Pojemność
misy: 3
L
- Powłoka
misy:
antyadhezyjna
- Wyświetlacz:
LED,
cyfrowy
- Technologia
przygotowywania potraw: obróbka cieplna bez ciśnienia
- Regulacja
czasu
przygotowywania potrawy: TAK
- Zdejmowany
zawór wypuszczania pary: TAK
- Kolor:
czarny +
metalik
- Wymiary
opakowania (długość - szerokość - wysokość): 27,5 х 27,5 х 27 cm
- Waga (w
opakowaniu): 3 kg
- Ilość
programów: 10 automatycznych
- polska gwarancja 24 miesiące
Programy automatyczne:
- JOGURT /
CIASTO
- KASZA
GRYCZANA
- RYŻ / KASZE
- KASZA NA
MLEKU /
DESERY
- PILAW
- PARA /
GOTOWANIE
- DUSZENIE /
GALARETA
- SMAŻENIE
- ZUPA /
STRĄCZKOWE
- WYPIEKANIE
/ CHLEB
Funkcje:
- Funkcja
podtrzymywania temperatury gotowych potraw (podgrzewanie automatyczne):
TAK, do 24 godzin
- Funkcja
odgrzewania potraw: TAK, do 24 godzin
- Funkcja
opóźnionego startu: TAK, do 24 godzin
W zestawie:
- multicooker
z umieszczoną wewnątrz misą
- naczynie do
przygotowywania potraw na parze
- szklanka z
podziałką
- chochla
- łyżka płaska
- kabel
zasilający
- instrukcja
obsługi
- książka
serwisowa
- książka
kucharska
"100 przepisów"
Dodatkowe możliwości:
- przygotowanie
jogurtu
- wyrabianie
ciasta
- przygotowanie
fondue
- pieczenie
chleba
- pasteryzacja
produktów ciekłych
- sterylizacja
naczyń
- przygotowanie
produktów do konserwacji
|