Proces przygotowywania potraw w multicookerze jest w pełni zautomatyzowany: 10 programów umożliwia przygotowywanie rozmaitych potraw, w tym potraw z mięs, drobiu, ryb i owoców morza, posiłków wegetariańskich, gotowanie kasz, zup, jarzyn, makaronów, garnirunku, pilawu, robienie wypieków, deserów, przygotowywanie napojów. Funkcjonalność urządzenia uzupełnia tryb podtrzymywania ciepła potrawy i tryb opóźnionego startu. Teraz z łatwością zadowolą Państwo swoich bliskich gorącym śniadaniem, smakowitym obiadem lub szybko przygotują kolację na przyjście gości.
10 PROGRAMÓW AUTOMATYCZNYCH
Multioocoker REDMOND RMC-M10 oferuje 10 automatycznych programów przygotowywania potraw.
Dla wygody użytkowania urządzenia każdy program oferuje określony sposób obróbki żywności i przeznaczony jest dla konkretnego produktu.
- Program „PARA / GOTOWANIE” przeznaczony jest do przygotowywania potraw dietetycznych i potraw dla dzieci z gotowanego mięsa, drobiu i ryb. Dzięki programowi przygotujemy także kotlety, garnirunki oraz potrawy takie jak manty, czy chinkali. Program jest optymalny dla osób przestrzegających zasad racjonalnego żywienia i unikających dodatków do żywności.
- Program „KASZA NA MLEKU / DESERY” przeznaczony jest do przygotowywania kaszek mlecznych, a także konfitur dżemów, galaretek i innych deserów.
- Program „KASZA GRYCZANA” przeznaczony jest do przygotowywania gryki, zarówno, jako kaszy i garnirunku.
- Program „ZUPA / STRĄCZKOWE” przeznaczony jest do gotowania pierwszych dań, kompotów, soczewicy, fasoli, grochu i innych roślin strączkowych, a także przygotowywania marynat.
- Program „SMAŻENIE” pomoże Państwu przygotować ulubione potrawy o równie wspaniałym smaku – steki, befsztyki, kotlety schabowe, smażoną rybę lub smażone mięso, bez pryskania tłuszczu i przypieczonych naczyń.
- Program „RYŻ / KASZE” przeznaczony jest do przygotowywania sypkich dodatków z kasz i ryżu.
- Program „PILAW” przeznaczony jest do przygotowywania pilawu z mięsa, kurczaka, ryb i owoców morza.
- Program „DUSZENIE / GALARETA” przeznaczony jest do duszenia mięsa, drobiu, owoców morza, a także do przygotowywania galarety i dań w galarecie.
- Program „WYPIEKANIE / CHLEB” zaleca się do pieczenia keksów, biszkoptów, rozmaitych, zapiekanek twarogowych i warzywnych, omletów, ciast z farszem słodkim lub słonym i tortów, a także do pieczenia rozmaitych rodzajów chleba.
- Program „JOGURT / CIASTO” przeznaczony jest do przygotowywania domowego jogurtu, a także do wyrabiania ciasta.
Dzięki wyjątkowej technologii obróbki cieplnej produktów, jaką oferuje multicooker REDMOND RMC-M10, dla każdej potrawy dobrany został optymalny czas przygotowywania. Sterowanie mikroprocesorowe urządzenia automatycznie kontroluje obróbkę cieplną produktów, co gwarantuje oszczędny sposób przygotowywania potraw i pozwala zachować w produktach wszystkie witaminy i mikroelementy.
FUNKCJA ODGRZEWANIA POTRAW
Dana funkcja umożliwia odgrzanie gotowego posiłku, nawet zaraz po wyjęciu z lodówki.
PODTRZYMYWANIE TEMPERATURY GOTOWYCH POTRAW (PODGRZEWANIE AUTOMATYCZNE)
Multicooker REDMOND RMC-M10 wyposażony został w funkcję podtrzymywania temperatury gotowej potrawy (podgrzewanie automatyczne), co pozwala zachować gorący posiłek, np. obiad lub kolację, przez wiele godzin. Funkcję należy stosować rozsądnie, gdyż zbyt długie podgrzewanie posiłku może spowodować, iż potrawa będzie zbyt sucha.
OPÓŹNIENIE STARTU PROGRAMU
Funkcja opóźnionego startu pozwala na uruchomienie procesu przygotowywania potrawy z opóźnieniem do 24 godzin. Wystarczy ustawić czas na minutniku i potrawa zawsze będzie gotowa na czas. Przydatność funkcji jest nie do ocenienia jeżeli np. spodziewamy się gości lub zależy nam, aby posiłek był gotowy na śniadanie.
KSIĄŻKA KUCHARSKA ZE 100 PRZEPISAMI
Zespół kucharzy firmy REDMOND opracował barwnie ilustrowaną książkę kucharską, zawierającą 100 przepisy na różnorodne dania. Wszystkie przepisy zostały zaadaptowane z myślą o wykorzystaniu ich z użyciem multicookera REDMOND RMC-M10. Każdy przepis zawiera szczegółowe wskazówki w kwestii zestawienia i liczby składników, a także instrukcja krok po kroku, podążając za którą, osiągnięcie naszych rezultatów jest na wyciągnięcie ręki.
Dane techniczne:
- Moc: 500 W
- Napięcie: 220-240 V, 50 Hz
- Pojemność misy: 3 L
- Powłoka misy: antyadhezyjna
- Wyświetlacz: LED, cyfrowy
- Technologia przygotowywania potraw: obróbka cieplna bez ciśnienia
- Regulacja czasu przygotowywania potrawy: TAK
- Zdejmowany zawór wypuszczania pary: TAK
- Kolor: czarny + metalik
- Wymiary opakowania (długość - szerokość - wysokość): 27,5 х 27,5 х 27 cm
- Waga (w opakowaniu): 3 kg
- Ilość programów: 10 automatycznych
- polska gwarancja 24 miesiące
Programy automatyczne:
- JOGURT / CIASTO
- KASZA GRYCZANA
- RYŻ / KASZE
- KASZA NA MLEKU / DESERY
- PILAW
- PARA / GOTOWANIE
- DUSZENIE / GALARETA
- SMAŻENIE
- ZUPA / STRĄCZKOWE
- WYPIEKANIE / CHLEB
Funkcje:
- Funkcja podtrzymywania temperatury gotowych potraw (podgrzewanie automatyczne): TAK, do 24 godzin
- Funkcja odgrzewania potraw: TAK, do 24 godzin
- Funkcja opóźnionego startu: TAK, do 24 godzin
W zestawie:
- multicooker z umieszczoną wewnątrz misą
- naczynie do przygotowywania potraw na parze
- szklanka z podziałką
- chochla
- łyżka płaska
- kabel zasilający
- instrukcja obsługi
- książka serwisowa
- książka kucharska "100 przepisów"
Dodatkowe możliwości:
- przygotowanie jogurtu
- wyrabianie ciasta
- przygotowanie fondue
- pieczenie chleba
- pasteryzacja produktów ciekłych
- sterylizacja naczyń
- przygotowanie produktów do konserwacji
|